Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Återgång politik för att köpa en bil

Bilköpare inte har en hävning eller ångervecka . Rätten att återvända en bil för en fullständig eller partiell återbetalning vilar uteslutande med återförsäljaren . Om din återförsäljare ger dig rätten att återvända , få det skriftligt . Tidsplan

Ett undantag till rätten att återvända kan vara om bilhandlare sålde du vad som kallas en " citron ". En citron , enkelt uttryckt , är en bil som hypotetiskt - om inte bokstavligen - tillbringar mer tid i butiken för reparationer än vad det gör på vägen . Reglerna för återvändande citron bilen varierar enligt stat , men generellt preskriptionstiden är fyra år .
Förebyggande eller lösning

att undvika att köpa en citron bil , vet exakt vad du vill ha innan du går och handlar , forskning återförsäljare och göra vissa de är företag med vilket du föredrar att arbeta , inte svära trohet till en bil på grund av ett känslomässigt engagemang , få bilen kontrolleras av en mekaniker eller få en skriftlig garanti från återförsäljaren . Begär en skriftlig ångerrätt inom en viss tid direkt från återförsäljaren och kontrollera garantins .
Missuppfattningar
p Det är en vanlig missuppfattning att en bil har att kvalificera sig som en citron för att citron lag tillämpas . Den enda begränsningen är att bilen faller inom din statliga riktlinjer för situationer där en bil kan returneras .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78999.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.