Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Definiera Utväxling

I korthet förhållandet mellan en växellådans kugghjul definiera sin förmåga att omvandla motorns varvtal till acceleration . Dessa förhållanden spelar en roll i toppfart , acceleration , bränsle körsträcka och även motorns livslängd . Definition

Ett kugghjul förhållande definieras som skillnaden mellan ingående axel ( motor ) hastighet , och den utgående axeln ( drivaxeln ) hastighet. <
Syfte
br>

Transmissioner har låga första kugghjulen som tillåter motorn att snurra snabbare än däcken , vilket ökar dess mekaniska fördel och ökar accelerationen .
Ratio
< p > växelns " ratio " är antalet kuggar på utgående - drevet jämfört med dem på den ingående axeln . Om en sändning har en ingående axel med 20 tänder som griper en 60 - tand redskap på den utgående axeln , då dess andel är 3 till 1 ( 60 dividerat med 20 ) .
Ratio Spread < br >

Om en sändning har många redskap som är mycket nära i förhållandet , kallas det en " close - ratio " transmissionen . Denna växel arrangemang ökar accelerationen i fordon med högvarviga motorer .
Overdrive

En överväxel är en som använder en mindre växel på den utgående axeln än på ingångsaxeln. Detta gör att drivaxeln att snurra fortare än motorn , vilket ökar bränsleekonomi enligt kryssning förhållanden .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78574.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.