Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Krav för en Bill of Sale för en begagnad bil

Som en säljare eller en köpare bör du hålla köpebrevet efter överföringen av bilägandet. Medan vissa stater kräver att dokumentet om bevis på försäljningspriset, skyddar köpebrevet säljare från framtida krav från en köpare eller kan hjälpa köpare hitta säljaren om äganderätten uppstår problem i efterhand. Ett köpebrev formulär kan skrivas ut från en dator och antingen köparen eller säljaren kan skapa det, även om du skriver ut i pennan. Personlig information

I köpebrevet, måste köparen och säljarens uppgifter registreras. Båda parter måste inkludera deras körkort nummer eller adresser. Den första meningen i köpebrevet skall vara som, "jag, säljarens namn, am överföra äganderätten till min bil (beskriv år, märke och modell) till köparens namn." Körkort nummer och adresser bör inkluderas under eller bredvid signaturer vid ingåendet av köpebrevet. Inkludera datum i början av dokumentet eller efter signaturerna. Tänk på att köpebrevet är avsedd att skydda både köpare och säljare. Säljarna kanske vill inkludera licensnummer om köparen inte fullständig överföring av äganderätten, vilket gör honom ansvarig för olyckor eller brott. Köparen kanske vill ha säljarens uppgifter om ett problem uppstår under överföring av äganderätten.
Vehicle Information

Inkludera alla fordon detaljer. Ange fordonets identifieringsnummer (VIN), körsträcka, år, gör, är modell och vad fordonet säljs för. Säljaren bör lista att fordonet säljs utan garanti, eller "som-är." Köparen bör se till att trippmätaren är korrekt innan undertecknandet. Om vägmätaren rapporteras felaktigt, kan detta orsaka ett felmeddelande med ett framtida fordon historia rapport en gång fel körsträcka rapporteras till ett motorfordon kontor. Historien Rapporten varnar att vägmätaren kan ha satts tillbaka som försiktighetsåtgärd för framtida köpare. Säljaren kan också konstatera att fordonet säljs för delar om detta är fallet.
Övrig information

köpebrevet antingen kan skrivas från en dator eller skrivas upp med bläck. Både säljaren och köparen behålla en kopia för sin bokföring. I vissa stater är köpebrevet som krävs för ett köp. Om inte säljaren kan bekräfta att köparen har åter titeln fordonet, bör han hålla köpebrevet på filen för en period på 18 månader bör eventuella problem uppstår, till exempel ansvaret för olyckor eller brott om köparen inte slutföra överföringen eller ägande. Förutom köpebrevet, kan vissa stater kräver att säljarna underrättar utrikesdepartementet motorfordon av försäljningen inom en viss tid, trots att de har bevis på att fordonet säljs. Besök din statens webbplats motorfordon detaljer eller ringa för att vara säker på att du är klar med alla krav.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78986.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.