Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur du importerar en Audi A3 till Kanada från USA

Eftersom USA och Kanada har en nära relation, är det lätt att glömma bort de uppgifter om gränspassage och import bör du välja att flytta (permanent eller övergående) från ett land till annan. Om du köper en Audi A3 i USA och planerar att flytta den till Kanada, måste du se till att du fyller en mycket specifik lista över åtgärder för att juridiskt slutföra processen. Detta gäller oavsett om du flyttar bosättning från USA till Kanada eller är en kanadensisk bosatt som bestämmer, av någon anledning, att köpa en bil i USA Instruktioner
1

Kontrollera att din Audi A3 är tillåtlig i Kanada genom att kontakta registratorn av importerade fordon (RIV) vid 1-888-848-8240. Endast vissa modeller av S6 och A6 vagnar skall avvisas, men det kan ändras när som helst, så kontrollera ditt specifika fabrikat, modell och år.
2

Använd din potentiella bilens VIN för att upptäcka dess branding historia. Om det har tidigare varit en olycka tillräckligt allvarlig för att resultera i en försäkring avskrivning eller nonrepairable status, kanske du inte kan licensiera bilen i Kanada.
3

Forskning Transport Canada Motor Vehicle Safety Standards för att avgöra om ditt fordon kräver några ändringar för att uppfylla. Också se om några undantag gäller för ditt fordon.
4

Skaffa din detaljhandeln clearance dokumentation och överlämna det till RIV (genom e-post, fax eller e-post) så fort du köper bilen. Denna dokumentation (oftast en bokstav) kommer att kontrollera att tillverkaren har inga utestående påminner associerat med bilen. Kontakta Audi of America at 1-800-822-2834 för att få denna dokumentation.
5

Meddela US Customs and Border Protection i din planerade exporten av fordonet minst 72 timmar före exporten. Kontakta din avsedda hamn passerar direkt för att ta reda på exakt vad du behöver för att lämna in och hur man gör det. Vanligtvis innebär faxa intyget om titeln till gränsen byrå på din synpunkt korsning, och du kommer att behöva för att få den fysiska titel stämplas vid gränsen vid passage.
6

Ordna all din dokumentation för inspektion innan du anländer till din kanadensiska ankomsthamnen. Den kanadensiska Border Services Agency kommer att kontrollera dina handlingar (inklusive köpebrev och US Customs-stämplat intyg om titeln), kontrollera fordonets tillåtlighet och behandla din Form Fordon Import samt betalning (såvida ditt fordon är undantagna).

7

Ta ett officiellt formulär bilprovning, och ditt fordon, till en auktoriserad RIV inspektion centrum för slutförande. Efter att du har betalat anmälningsavgiften, lämnade ditt formulär Fordon Import och bekräftat din återkallelse avslut, kommer du att få denna form bilprovning.
8

Kontakta din kanadensiska tillståndsmyndigheten efter slutförandet av RIV inspektion för att avgöra hur man korrekt att licensiera ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79215.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.