Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Illinois försäljning av begagnade bilar Lagar

Att köpa en ny bil är en stora ekonomiska åtaganden, även i fråga om ett begagnat fordon. Begagnade bilköpare behöver en prisvärd transportmedel och försäljning av begagnade bilar att hålla fordonen på vägen så länge som möjligt. I delstaten Illinois, flera olika lagar gäller vid försäljning av begagnade bilar för att skydda köpare och säkerställa att förarna iakttar statlig politik. Citron lag

Illinois, bilköpare har skydd enligt citron lag, vilket säkerställer att biltillverkare och återförsäljare uppfylla garantier tillverkaren. Medan Illinois citron lag gäller i första hand nya fordon, täcker dem under ett år från det ursprungliga inköpsdatumet, eller tills vägmätaren når 12.000 miles, vilket som kommer först. Detta innebär att förare som köper en begagnad bil som är mindre än ett år gammal kan få citron lag skydd.

Om fordonet har stora problem som gör den farlig eller förringa dess andrahandsvärde och kan inte vara repareras på fyra försök (eller förhindra att fordonet körs i 30 dagar eller mer) att ägaren kan bedriva en återbetalning eller ersättning genom att ta biltillverkaren till domstol och åberopa Illinois citron lag.
Skatt

Illinois debiterar moms på all bilförsäljning, inklusive privat försäljning av begagnade bilar. Förare är skyldiga att lämna lämplig skatt baserad på lokala momssatser. För att bevisa att skatten är i rätt mängd, kan köparen begära ett köpebrev från säljaren, som noterar det faktiska försäljningspriset på fordonet. Den nya ägaren måste då fylla i och skicka formuläret RUT-50 till Illinois Department of Revenue, tillsammans med en check på skatter som ska betalas.
Title Transfer

Illinois begagnade bilköpare måste ansöka om titel överföringar innan de börjar driva de fordon som de köper. Detta förfarande innebär att den ursprungliga ägaren fylla i uppgifter om den ursprungliga titeln form, inklusive en ny mätarställning. Genom utskick i titeln eller besöka en statssekreterare kontor, kan köparen betala 65 $ title avgiften och ansöka om en ny titel i hennes namn, som kommer att komma med posten och ge bevis på ägande.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78850.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.