Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur du ordnar en provkörning

Att köpa en bil, ny eller begagnad, är ett stort köp för de flesta människor och kräver noggrant övervägande. Du ska aldrig köpa en ny bil utan att först ordna en provkörning och även om detta är normalt lätt att ordna att du inte ska dyka upp utan några förberedelser. Om du köper en begagnad bil från en privat säljare eller bilfirma du bör också ordna en provkörning. Att köpa en begagnad bil från en bil "stormarknad" eller auktion ofta blir billigare, men du kommer inte att kunna ta en provtur. Saker du behöver
Internet Alicante Telefon
Körkort
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Bestäm vilken bil du vill köpa. Om du inte har särskilda bilar i åtanke gör en lista över dina kriterier och vara realistiska. Hur mycket har du råd att betala? Hur ofta kommer du att använda bilen? Bär du ofta passagerare och i så fall hur många? Är någon i din familj särskilt lång eller har problem med rörlighet? Försök att ta dem med på provkörning så att de kan prova de främre och bakre sätena för komfort. Bär du ofta mycket bagage eller använda utrustning som kan vara svårt att passa in i vissa bil stövlar? Golf, skid-och campingutrustning alla tar upp utrymme. Mät din utrustning innan provkörning för att kontrollera att den passar på lätt.
2

Sammanställ en lista över lämpliga fordon och forskning de närmaste återförsäljare. De flesta bilhandlare kommer att ordna en provkörning för dig efter ett enkelt telefonsamtal eller du kan fylla i en provkörning ansökningsformulär på nätet. De kommer att komma i kontakt med dig med tillgängliga datum provkörning. Försök att ordna en provkörning för en veckodag när återförsäljaravtalet är tystare och du kan spendera mer tid med säljare att ställa frågor. Addera 3 p Om testa mer än en bil ordna provkörningar close tillsammans för att få en bättre jämförelse. Det är svårare att komma ihåg hur bilarna jämför om du lämnar flera dagar eller veckor mellan proven. Anteckna alla de saker du gillar och ogillar om varje bil som du testar dem och jämföra anteckningar innan du gör din slutgiltiga beslutet om vilken bil att köpa.
4

Testa bilen på vägarna du oftast använder. Till exempel, om du främst köra på motorvägar ta det på närmaste motorväg och testa om det är smidigt, bekvämt och sportigt nog för dina behov. Kontrollera det passar lätt in i ditt garage eller parkeringsplats.
5

Beräkna bränsle, skatt, service-och försäkringskostnader. Du kanske kan ge den ursprungliga utgångspriset men överväga om överdriven försäkring och bränslekostnader kommer att göra det för dyrt att köra.
6

Ta med en kopia av ditt körkort och kolla för försäkring ansvar den osannolika händelse av en olycka medan bilen är i din ägo. Förhandla en lång provkörning. Bilfirma kommer sannolikt försök att motstå, men du bör insistera: i slutändan de vill göra en försäljning. Ibland en biltillverkare ordnar PR utökade provkörningarna av 24 timmar eller en helg. Kontrollera motorpressen detaljer eller fråga din återförsäljare om det finns några kampanjer som kommer upp. Dessa inträffar oftast under toppen, vår nya bil köper period.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78797.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.