Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vilka saker Har citron lag i Kalifornien Cover?

Under Kaliforniens Song-Beverly Consumer Warranty Act, allmänt känd som statens citron lag, har en konsument som köper eller hyr en bil ett antal rättigheter och optioner om ett fordon som är under Garantin fungerar inte korrekt på grund av nya eller redan existerande mekaniska problem. Lagen säger att om en bilhandlare eller tillverkaren inte kan fixa ett fordons problem efter ett rimligt antal försök, kan konsumenten få ett nytt fordon eller en återbetalning. Reparationsförsök

Antalet reparationsförsök omfattas Kaliforniens citron lag beror på typ och svårighetsgrad av bilens defekten. Problem som påverkar fordonets säkerhet, användning eller värde täcks citron lag om de inträffar inom de första 18 månaderna konsumenten har haft bilen, eller inom de första 18.000 miles på fordonets vägmätare, vilket som kommer först.


Vem Täckt

Staten citron lag tillämpas på nya fordon som köps eller används främst för personliga skäl och inte för företag ändamål. Lagen gäller även för fordon med en totalvikt under 10.000 pounds som främst används för kommersiella syften av en antingen en person eller företag som har fem eller färre motorfordon som är registrerade i Kalifornien.

Övriga Fordon Till Salu

Även Kaliforniens citron lagens centrala bestämmelser uttryckligen omfatta nya bilar, det finns allmänna bestämmelser som också är tillämpliga på begagnade bilar och andra typer av motorfordon, såsom motorcyklar och husbilar, så länge eftersom fordonen säljs med en garanti eller serviceavtal. Men i dessa fall, om konsumenten väljer att få köpeskillingen tillbaka som kompensation, då biltillverkarna kan dra av det belopp av konsumentens användning av fordonet från återköp kostnaden.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79270.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.