Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Automatisk växellåda Vs. Handbok i långtradare

Det har varit en hel del kontroverser under de senaste åren om huruvida fördelarna med automatiserade handböcker (automatisk) sändningar uppväger kostnaden i traktorns släp. Den snabba utvecklingen och beprövad tillförlitlighet automateds är på väg att lösa problemet. Historia

Både standard och automatiska växellådor har funnits sedan starten av bilen, men det var bara i början av 1990 att tillverkarna började använda automateds på väg bilar.

Beskrivning

Internt är en automatiserad manuell identisk med en vanlig manuell växellåda. Skillnaden kommer i skiftmekanismen, där automatiserade manualer använder en serie av hydrauliska kolvar och servon för att skifta under ledning av en dator.
Styrka

Eftersom de är invändigt identiska, är det ingen skillnad i styrka mellan en automatiserad och en vanlig sändning.
Fuel Economy

En automatiserad manuell dator fungerar med lastbilens motor- styra datorn att stanna i sitt optimala intervallet vid alla tidpunkter. Följaktligen automatiserade manualer får ofta bättre bränsleekonomi än en standard.
Prestanda

Bortsett från att leverera smidigare växlingar än de flesta förare kan manuellt automatiska truckar konsekvent överträffar standard-transmissionen lastbilar i acceleration.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78453.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.