Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur du returnerar en begagnad bil i Missouri

Missouri nya fordon Warranty lag, även känd som "Lemon Law," inte skydda dig om du köper en begagnad bil. Återförsäljare och privatpersoner kan sälja begagnade bilar "som är" utan någon garanti för prestanda eller lämplighet för användning. Av denna anledning, måste köpare vara extra försiktig när man köper begagnade fordon. Den enda gången du har rättsliga åtgärder för att returnera en begagnad bil är om säljaren ger dig en garanti som ett villkor för försäljningen. Kontroll av bilen ut före köp minimerar risken. Instruktioner
1 Förstå garantivillkoren.

Läs garantin för att förstå vilka reparationer den omfattar och den period för vilken den är giltig.
2 Be din mekaniker för att bekräfta att nödvändiga reparationer under garantin.

Ta bilen till en mekaniker du litar på och kontrollera att orsaken till din önskan att returnera bilen är täckt enligt villkoren i garantin. Om kostnaden för reparationer är större än vad du betalat kan säljaren välja att acceptera returen och ge dig pengarna tillbaka.
3 Återgå till säljaren med din dokumentation.

Ta bilen, garanti och mekaniker rapport till säljaren, förklara ditt problem och be att dina pengar ska återlämnas. Om det behövs, berättar säljaren att om han inte tillbaka dina pengar, kommer du att söka rättslig prövning.
4 Ta ärendet till civil eller småmål domstol.

Kontakta en advokat och förklara ditt problem. Om bilen kostar mindre än $ 3,000, kan du fortsätta återhämtningen genom Missouri småmål domstol och advokat kan vägleda dig i processen. För mängder större än $ 3,000, kommer din advokat hjälpa dig att lämna in en stämningsansökan i civil domstol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78780.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.