Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur att hitta värdet av en bil från VIN-nummer

Sedan början av 1980-talet, biltillverkare stämpla varje fordon de tillverkar med en unik, 17-tecken fordonets chassinummer (VIN) som identifierar de funktioner, specifikationer och tillverkning placering av fordonet . Det är möjligt att bedöma värdet av ett fordon genom att forska på VIN i online fordonsdatabaser, genom statliga Department of Motor Vehicle (DMV) kontor, eller genom att avkoda VIN och forska värdet av fordonet genom en online auto värde hemsida. Instruktioner
1

Leta ramnumret. Många tillverkare stämpla VIN på hörnet av instrumentbrädan mot vindrutan (där det kan ses från utsidan av fordonet). En annan gemensam plats är inuti förardörren (där den låser när den är stängd). Du kan också kontrollera om numret på fordonet titel och registrering eller i försäkringsbrevet. Du kan också kontakta biltillverkaren (ringa nummerupplysningen eller leta efter information på sin huvudsakliga webbsida), eller slå upp VIN platser för äldre bilar på Classiccardatabase.com (följ sökinstruktioner i mitten av webbsidan).
Sida 2

Genomföra en VIN databassökning. Det finns många online fordon webbplatser som är specialiserade på VIN historia rapporter. Deras resultat kommer att hjälpa dig att bedöma värdet av ett fordon. Dessa rapporter innehåller sådan information som tidigare brandskador, avläsningar vägmätare, försäkring förlust, servicebok, DMV transaktioner, stulna fordon information och mer. Det finns olika avgifter för dessa rapporter, som erbjuds via sådana webbplatser som Checkmycar.com, Carfax.com och Cardetective.com
3

Kör VIN genom DMV. Om du äger bilen, kan du begära en VIN rapport genom en statlig DMV kontoret för en minimal kostnad. Resultaten ger, bland annan information, staten skattepliktiga värdet av fordonet. För att hitta platsen för en stat DMV kontor nära dig, gå till DMV.org och klicka på "Fortsätt". I övre vänstra hörnet av hemsidan, klicka på "Hitta din lokala DMV Office"-länken och följ instruktionerna. Obs: State DMV kontor har olika strategier på vem, utanför fordonets ägare, kan lagligt begära en VIN rapport (kontakta ditt lokala DMV kontor och be om deras politik)
4

avkoda VIN.. Du kan avkoda VIN gratis på olika webbsajter, såsom Autocheck.com, vars resultat ger det året, märke och modell på fordonet, som du sedan kan kontrollera via en automatisk värde guide såsom Kelley Blue Book (eller genom sin webbplats KBB.com). Till exempel, om VIN avkodar fordonet för att vara en 1990 Buick Skylark, gå till KBB.com och i "Used Cars" längst upp på webbsidan, klicka på "Sök"-knappen. I "Used Car Values" rutan, välj år, märke och modell (för detta exempel: 1990, Buick, Skylark), tryck på "Go" knappen och följ instruktionerna för inbyte, privat fest och rekommenderat värden i din region.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78663.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.