Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Fair Market Value Vs. Partihandel

Om du har nyligen beslutat att byta din bil eller köpa en begagnad bil så har du förmodligen hört några nya termer. För att förstå vad du bör erbjudas för din gamla bil eller betala för en begagnad bil, gör dig bekant med några av de vanligaste termerna. När du köper eller säljer en begagnad bil du hör ofta marknadsvärde och partihandel värde. Även om de två termer låter liknande, kan skillnaden i varje prisklass från hundratals till tusentals dollar. Review, Lär dig hur man bestämmer värdet på denna bil.
Fair Market Value

Verkligt värde definieras som det pris till vilket en bil går från en villig säljare till en villig köpare. Både köparen och säljaren har en rimlig mängd kunskap, och ingen av parterna är tvungen att sälja eller köpa bilen.
Grossistvärdet

Partihandel värde definieras som det pris som en återförsäljare skulle betala för ett fordon. Den nuvarande grossist värdet av en bil är bilens aktuella värde i dess nuvarande skick. Den grossistvärdet även kallad andrahandsvärde. Återförsäljare handel rapporter eller resultat auktion utgör grunden för grossistledet värde.
Skillnaden

Skillnaden mellan marknadsvärdet och partihandel värde är att grossistmarknaden värdet är vanligen mindre än marknadsvärdet. Marknadsvärdet förutsätter normalt att en bil är i utmärkt eller gott skick, möter både tillverkare och krav för statligt, och har inga större problem. Den grossistvärdet är en utgångspunkt för återförsäljarna att uppskatta fordonets faktiska värde, beroende på dess skick.
Kelley Blue Book

Kelley Blue Book är en resurs att både handlare och privatpersoner använder för att uppskatta värdet av ett fordon. Sajten erbjuder detaljhandeln värden, partihandel (inbyte) värden och privata värden fest. Den Kelley Blue Book är en branschtidning avsedd för grossist-branschen men öppen för användning av privata konsumenter, antingen i tryck eller på bolagets hemsida. De värden som finns i Kelly Blue Book för grossistledet värden anta att ett fordon har inga problem och är tagen av återförsäljaren AS IS.
Använda resurserna
p Om du har frågor om hur mycket du ska betala för en bil eller hur mycket du ska sälja din bil, använda de resurser som finns tillgängliga för dig. Börja med Kelley Blue Book, jämför sedan priserna på bilar från online-återförsäljare, och faktiska återförsäljare. Du kommer att finna att den forskning du gör kan hjälpa dig att få topp dollar för din bil eller rädda dig från att spendera för mycket på en begagnad bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78386.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.