Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Skaffa en bil titel från MVA

Maryland invånare som köper nya eller begagnade bilar måste skaffa en bil titel från statens Motor Vehicle Administration (MVA), omedelbart efter försäljningstillfället. MVA har platser i hela den stat där titeln köp och överföringar kan slutföras. Till skillnad från många MVA transaktioner som kan fyllas i online, måste erhålla bil titlar hanteras personligen av köparen av bilen. Instruktioner
köper en ny bil
1

Bestäm plats för den närmaste MVA kontoret genom att gå till MVA Maryland regeringens hemsida. Klicka på "Timmar och platser" fliken längst upp på sidan. Du kan söka efter MVA platser genom att klicka på det län där du bor för att hitta information om adress, timmar och tjänster. För att få en bil titel, måste du besöka en fullservice MVA kontoret, inte en uttrycklig plats.
2

Ta det nödvändiga pappersarbetet för att få en Maryland bil titel. Om du köpt en ny bil från en återförsäljare, är det troligt att återförsäljaren redan har ansökt om en bil titel. I vissa fall, dock, eftersom bilköpare du är kvar ansvara för erhållande av bil titel. I detta fall måste köparen fylla i en ansökan om intyg om titel, Certificate of Origin, Bill of Sale och vägmätare avslöjande uttalande. Addera 3

Skaffa en kopia av ansökan om intyg om titel (Form VR-005) genom att besöka en lokal MVA kontor eller skriva ut en kopia av ansökan från Motor Vehicle Administration hemsida. Blanketten finns att ladda ner under rubriken "Blanketter Vehicle Registration" på "MVA Dokument för nedladdning" sidan. Du hittar den här sidan genom att klicka på "Online-tjänster" länken till vänster sida av MVA webbsidan. Klicka på "Hämta formulär".
4

Kontrollera att du har information om kvarstad innehavare (om tillämpligt) och bevis på din Maryland bilförsäkring när du fyller i ansökan. Bil försäkringar måste uppfylla de minimikrav ansvar som fastställts av staten.
5

Skicka in betalning för punktskatter och avgifter vid inlämning av pappersarbete för din MVA bil titel. När din ansökan har behandlats, kommer bilen titel att skickas till din hemadress. Har säljaren av begagnat fordon signera bilen Addera köpa en begagnad bil
6

Rubriken över till dig genom att fylla i lämpliga fält på titeln. Bil titlar utgivna i Maryland kan användas som program för att överföra ägandet av bilen. Om bilen du har köpt inte har en Maryland titel, måste du fylla i ansökan om Certificate of Title (blankett VR-005). Blanketten kan laddas ner direkt från MVA webbplats eller erhållits direkt från någon MVA kontor.
7

Skicka ett inköpskvitto pris som har undertecknats av både köpare och säljare. Om bilen är mindre än 7 år gammal, säljs för mer än $ 500 i bokfört värde och du (köparen) vill punktskatten beräkningen baseras på fordonets försäljningspris - inte det bokförda värdet - inköpsbeviset måste vara attesterad innan du skickar den till MVA.
8

Record den exakta mätarställningen på bilen titel. Om det inte finns någon bil titel, måste du fylla i och skicka in MVA uttalande vägmätare Disclosure (blankett VR-197). Detta kan uppnås antingen vid någon MVA kontor eller hämtas på MVA hemsida.
9

Kontrollera att bilen du har köpt är säkert att köra genom att skicka in en Maryland Certificate Safety Inspection. Statliga lagar kräver att alla begagnade bilar besiktigas av en auktoriserad besiktning station. Om din bil passerar säkerhetskontrollen, kommer ett kontrollintyg utfärdas. Kontrollintyg är giltiga i 90 dagar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78637.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.