Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vehicle Identification Numbers Information

Fordon identifieringsnummer är en stor källa till information om din bil --- men bara om du vet hur man läser dem. I vissa fall kan de hindra dig från att göra ett misstag när du ska köpa en bil, också. Det är viktigt att känna till egenskaperna hos vins så att du kan räkna ut vad de är kan berätta. Historia

Den amerikanska bilindustrin började markera varje bil producerad med siffror någon gång under 1950-talet. Det var dock inte förrän nästan 30 år senare att National Highway Traffic Safety Administration gjorde ett standardformulär för detta antal obligatoriska på alla nya fordon som säljs i USA.
Typer

Innan NHTSA ställa en enda industriell standard för vins, varje tillverkare som var att skapa och sälja bilar i USA hade kommit med sina egna speciella koder. Från 1981

framåt, den 17-siffriga VIN blev branschens standard sätt att förmedla viktig information om varje bil, till exempel när den tillverkades, vilken växt den tillverkats i, och vilka funktioner den bilen hade.

Ett liknande system för VIN identifiering finns i Europa , men deras normer är inte så noggrann. Se referenser för en detaljerad guide till avkodning alla dessa tre typer av Vins.
Överväganden

Även den information som presenteras i vins är nu standardiserade, deras placering i fordon är inte och har aldrig varit. Om du är nyfiken, det finns många ställen där din VIN kan dölja, inklusive din förarsidan inre hjulhus och din förarsidans dörr. Det kan också vara stämplat på flera komponenter i bilen som ett medel för att förhindra stöld och vidareförsäljning av bilens enskilda komponenter.
Fördelar

vins kan vara en stöld förebyggande åtgärd. De kan också skydda dig från att köpa en bil med hemlig vatten eller olycksfall skador. Var noga med att köra en CarFax rapport om någon bil du funderar på att köpa. Se Resurser för mer information.

NHTSA har en gratis tjänst på nätet där du kan se din bil upp av dess VIN för att finna ut någon användbar information de har som tillhör den. Återkallelsemeddelanden och resultat citron är bara några av de uppgifter som de erbjuder. Se Resurser för en länk.

Bilförsäkring leverantörer kommer också att behöva din VIN när du söker efter citat.
Potential

Sälja bilar i en globala marknaden skulle vara lättare om alla länder tillverka bilar skulle anta samma uppsättning standarder. Följaktligen skulle en internationell uppslagning som den NHTSA har inrättat vara till nytta också. Detta skulle dock kräva oöverträffade nivåer av mellanstatligt samarbete.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78539.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.