Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur hitta en lämplig bil för en tonåring

Nästan varje 16 år gammal är angelägen om att få sin första bil. När hans föräldrar kan hjälpa till att köpa det, så är det ännu bättre. Att hitta en lämplig bil för din tonåring innebär att du måste vara försiktig om säkerhet, snarare än att ge in vad han vill, vilket förmodligen är en sportig bil som kan zooma in och ut ur körfält. Tonåringar har inte erfarenhet för att undvika olyckor som äldre förare gör. Tt är viktigt att välja den säkraste bilen i fall din tonåring inte hamna i en olycka. Instruktioner
1

Seek bilar som konsekvent rankas högt på National Highway Transportation Safety Administration femstjärniga säkerhet betyg. Organisationens säkerhets betyg betygsätta varje bilmodell baserad på sex områdena säkerhet, inklusive fram förare och betyg passagerare, sida förare, passagerare och bak och betyg välta. Organisationen värderar vardera från en till fem stjärnor, med fem stjärnor är den säkraste. Leta efter bilar som antingen får alla femmor eller mestadels femmor. Besök organisationens webbplats bilsäkerhet (se Resurser), välj "5-Star Safety Ratings" och sedan välja önskad bilmodell.
2

Välj en bil som är större och tyngre, snarare än mindre och lättare att manövrera. Tonåringar är inte erfarna förare och de är mer benägna att hamna i en olycka än erfarna förare som kan undvika en olycka. Elva av de 16 bästa bilar är inblandade i de mest dödliga olyckor mellan 2002 och 2005 var små bilar, enligt från april 2007 rapporten av Insurance Institute for Highway Safety. Edmunds.com föreslår att välja ett fordon som väger minst 3000 pounds som vikten kan absorbera kraften av en krasch bättre än lätta bilar. Många medelstora bilar väger cirka 3000 pounds eller tyngre, så du behöver inte leta efter en SUV eller pickup. Addera 3

Köp användas, men grundligt undersöka bilen och inte köpa något med mer än 100.000 miles. Bilar börjar vanligtvis att få problem när de når 100.000 mil märke och problem kan kosta dig och din tonåring pengar och orsaka säkerhetsproblem. Undersöka bilen för att se till att den inte har några läckor, bromsarna fungerar, är styrningen smidig och det finns inte några problem med motorn.
4

Välj en bil som är tråkigt, men kan få din tonåring från en punkt till nästa. Avstår från snabb och sportig bil. Föräldrar bör utesluta den snabbaste och långsammaste bilen, enligt Edmunds.com. Tonåringar är mer benägna att ta risker bakom ratten än andra förare och en snabb bil kan äventyra deras liv. Alternativt kan en långsam bil sätta dem i riskzonen när sammanslagning till motorvägen och göra filbyten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79111.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.