Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Tips för att köpa en andra bil i Storbritannien

Hur du går om att köpa din andra bil i Storbritannien beror på vad du vill använda den till. Är det en bil för din make eller barn att använda, eller letar du efter något att lägga till i din samling? Behöver du en mindre bil som är billigare på gas i staden, eller letar du efter något att använda off-road? Oavsett dina skäl, finns det några faktorer att tänka på innan du köper en andra bil. Tips när man köper en ny bil


Även om din andra bil kanske inte är så dyr som den viktigaste bilen du använder, är det fortfarande ett köp som är värt en hel del övervägande och forskning. Tänk vilken prisklass bilen du letar efter innan du beger dig till återförsäljaren. Göra en del forskning och läsa recensioner på modeller du funderar på webbplatser som Auto Express och CarPages. Tänk säkerhet alternativ såsom krockkuddar och ABS-bromsar, samt gasförbrukning. Bestäm om du behöver en bil med fem dörrar eller tre. Kontakta flera återförsäljare att jämföra deras priser. Ta reda på vilken finansiering planer finns och vad din månatliga betalningar skulle vara.
Tips när man köper en begagnad bil

Innan du köper en begagnad andra bil, göra en del efterforskningar. Läs omdömen om modellen du funderar på sajter som What Car?, Auto Express och CarPages. Be återförsäljaren eller ägaren av bilen för register över reparationer, underhåll, säkerhetstester och körsträcka. Använd en inspektion checklista för att undersöka bilen innan du köper den. Checklistor finns tillgängliga på webbplatser som tips och saker och UK Web Start. Alltid göra inspektionen under dagtid i rätt ljus. Få en kunnig vän att göra inspektionen för dig eller välja ett oberoende kontrollorgan i AA och RAC, som i 2010, bör kosta från 100 till 300 pounds. Kontrollera att chassinummer eller VIN-nummer på metallplatta under bilens motorhuv matcha inskriptionen i loggboken och på registreringsbeviset. Fråga om ägaren eller återförsäljaren om bilen har några utestående finansiella avgifter. Ta en provkörning innan du köper bilen. Be om ett skriftligt kvitto på bilen, med angivande av säljarens namn och adress.
Försäkringsrådgivning

Oavsett om du köper en ny eller begagnad bil, se till att försäkringen är i stället det ögonblick du kör iväg med bilen. På de brittiska motorvägarna, är det minsta lagliga kravet på tredje part bilförsäkring. Om du köper din andra bil för din fru eller barn, och försäkra den under ditt namn, se till att försäkra din fru eller son som den viktigaste drivkraften. Underlåtenhet att göra detta kan anses vara försäkringsbedrägeri, och försäkringsbolaget kan vägra att betala ut några krav.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79051.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.