Saker att kolla på en begagnad bil

Även om det är en bra idé att ha en kvalificerad mekaniker undersöka en begagnad bil som du funderar på att köpa, det finns ett antal kontroller som du kan göra själv innan du kommer till den punkten. Dessa enkla kontroller kan varna dig för de mer uppenbara problem med en begagnad bil. Du kan sedan få en professionell bedömning av en mekaniker innan du gör ditt slutgiltiga beslutet. Däckmönster

Använd en tolk däckslitbana att kontrollera däcken på den bil du tänker köpa. Om slitbanan är låg, måste du lägga till kostnaden för att ersätta däck till din budget. Du kan köpa en mätare på en Biltema.
Ojämnt däckslitage

Kontrollera noga däcken för ojämnt slitage. Om en av de främre däcken är skallig på dess yttre kant och däcket på den motsatta sidan är inte skallig på dess innerkant, så är de två hjulen inte är rätt inriktade. Detta är inte ett allvarligt problem men notera det, eftersom hjulinställning kommer att kosta uppåt på $ 50 på en däckverkstad.
Pölar

Fråga ägare av begagnad bil för att flytta den till en ren plats på uppfarten. När du är klar ser det över, be om det ska återlämnas till sin ursprungliga plats. Om det finns pölar på marken där bilen var parkerad, ta en närmare titt, som något kan läcka från fordonet. Om pöl är svart och glänsande, är olja läcker. Anti-freeze lämnar grön vätska på marken. Om pöl är rosa, det är transmissionsolja. Någon av dessa kan tyda på ett allvarligt problem med bilens motorkomponenter.
Repor

Repor är vanliga på begagnade bilar och en del kan behandlas enkelt. Om en repa avslöjar vitt material på sin lägsta punkt, innebär detta att repa inte har trängt in i metallen karossen men bara på ytan färgen. En repa reparationskit kan fylla och reparera dessa skador. Om du kan se en glimt av silver på den djupaste punkten i repan har scratch penetrerat metallslöjd och kunde rosta senare. Om du kan se en brun färg inuti scratch, har rost börjat redan. Reparera rost kommer att kräva omfattande reparation, vilket kan bli dyrt.
Ripped Seats
Kontrollera

för tårar i sittdynan. Dessa kommer att öka i storlek över tiden, så be ägaren att ta bort säte täcker så att du kan ta en närmare titt.
Långsam växling


Om du är tittar på en automatisk, vara uppmärksam på hur långsamt transmissionen tar man växlar. Detta innebär att ta en provtur. En långsam övergång indikerar låga nivåer av transmissionsolja, som kan orsakas av en läcka.
Noisy Hjul

under provkörningen, lyssna efter ett djupt surrande ljud från framsidan av bilen. Detta kan tyda på att hjullagren har slitits ned. Ett högt gnisslande ljud innebär hårt slitage. Hjullager är dyra att ersätta, så ta hänsyn till detta innan du bestämmer sig för att köpa fordonet och för vilket pris.
Soft Bromsar

Känn hur långt ner i bromspedalen går när du trycker på den under provkörningen. Om pedalen går i golvet, då bilen har mjuka bromsar, vilket kommer att kräva uppmärksamhet. Bromssystemet kan behöva bromsvätska eller det kan finnas ett mer allvarligt problem. Ljud bromsar kommer att svara omedelbart när du trycker på pedalen.
Check Engine Light

Leta efter "Check Engine" lampa på instrumentpanelen. Om det är upplyst, bör detta tyda på att man inte ska köpa bilen. Moderna bilar är extremt komplexa, ofta med teknik som övervakar motorn och andra aspekter av fordonet. Om säljaren har ignorerat en "check engine" light, det är ett allvarligt problem, även om ägaren försöker säga dig att det är ett mindre problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/78010.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.