Återvänder en begagnad bil till ett återförsäljaravtal

En bil är en av de största inköpen många människor gör under sin livstid. Även med grundlig forskning och provkörningar, kan du fortfarande hamna med en dålig affär och köparens ånger. Lyckligtvis kan du ha rätt att återlämna fordonet till en fullständig eller partiell återbetalning, beroende på omständigheterna. Forskning din statens citron lagar, och läsa ditt avtal noga för att avgöra vad dina alternativ är. Instruktioner
1

Forskning citron lagar för ditt tillstånd. Citron lagar skydda konsumenterna när de bilar de har köpt inte uppfyller vissa normer. Dessa lagar varierar enligt stat. De normer som fastställts av dessa lagar är underförstådda garantier, eller en oskriven löfte mellan återförsäljare och köpare.
2

Granska Köpguide för fordonet du köpt. Kontraktet eller pappersarbete paket bör innehålla en kopia av Buyers Guide, som krävs av Federal Trade Commission att presenteras med varje begagnad bil som säljs av ett återförsäljaravtal. Den Köpguide indikerar garantin för fordonet. Återförsäljaren kan välja att specificera i Köpguide att ett fordon säljs "som är" eller "med alla fel", som kommer att förneka de underförstådda garantier som beviljats ​​av din statens lagar.
3

Granska återförsälningskontorets returrätt. Detta bör även finnas i köpekontraktet. Se till att din situation uppfyller krav som beskrivs här.
4

Kontrollera bilen och se till att det fortfarande är i sitt ursprungliga skick. Repor, bucklor och synligt slitage sedan köpet kommer sannolikt upphäva garantin eller returrätt.
5

Gör kopior av alla papper från den ursprungliga försäljningen och ta foton av fordonet, inbegripet någon av de frågor som kan ha föranlett dig att lämna tillbaka den.
6

Kontakta återförsäljaren och boka tid för att ta bilen tillbaka. Lugnt förklara varför du vill lämna tillbaka bilen. Dealern kommer troligen besiktiga fordonet för att kontrollera att den uppfyller kvalifikationerna för återvändande.
7

När du har godkänt villkoren, läs noga igenom och underteckna annullering pappersarbete.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77718.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.