Hur du köper en begagnad VW Karmann Ghia

VW Karmann Ghia är en otroligt snygg bil som gjordes 1956-1974. Den Ghia kombinerar beprövade VW Beetle chassi och drivlina med styling av italiensk design house Ghia. Idag är Karmann Ghias mycket eftertraktade samlarobjekt som gör stor helg eller enstaka bilar använder. En trevlig Ghia är också en anständig investering och en fantastisk konversation lappar. Saker du behöver
tidningen platsannonser
Internet
magnet
Visa fler instruktioner
1

bestämma vad du vill. Den Karmann Ghia erbjöds i både coupé och cabriolet formen. De tidigare versionerna kommandot mer pengar, men de är också inte lika kraftfulla eller tillförlitliga som senare versioner, som kom med större motorer. Tidigare exempel är den snyggaste av gäng, dock, och de saknar de stora stötfångarna som efter 1971 exemplen kom med.
2

Hitta exempel till salu. Beroende på var du bor, kan detta vara lätt eller lite svårare. Om du bor i Kalifornien eller Arizona, till exempel blir det relativt enkelt att hitta en torr (rostfri) exempel, medan om du bor tillbaka öst det kan vara lite mer utmanande att hitta en helt rost-fri exempel. Titta i den lokala tidningen, den Autotrader, Craigslist (se Resources 2) och även på eBay. Det finns också VW-specifika webbplatser som The Samba (se Resurser 1) där det finns annonser sektioner för människor som säljer klassiska VWs. Dessa är också stora resurser om du har några frågor om en bil innan eller efter att du köper den. Om du tittar på bilar på eBay vara mycket sätt Ghias som du inte kan inspektera personligen.
3

Inspektera potentiella kandidater mycket noga. Oavsett om du köper ett Ghia som du vet kommer att behöva arbeta eller du köper en renoverad exempel, är det viktigt att ha en fast idé om vad du får innan du skriver en check. Liksom alla klassiska bilar, det är en sak att verkligen titta efter och och det är förekomsten av rost. Om möjligt, ta upp eventuella kandidater upp så att du kan leta efter rost på golvbrädorna och framvagn området. Leta efter tecken på rost bubblande genom rocker paneler (de nedre delarna av kroppen mellan hjulen) och runt främre och bakre vindrutan. Rost reparation är ganska dyrt att göra rätt, så undvika allvarligt rostiga bilar. Ta en magnet med dig när du inspekterar bilen och köra den över fendrar och framför näsan för att se till att det inte är omfattande Bondo reparationer under färgen. Se till att bilen är i ett färdigt skick och att det inte saknas trim bitar på utsidan och insidan, vilket kan vara svårt att hitta och dyra att köpa.
4

provköra den. Ta eventuella Ghias för en provkörning på stadens gator och om möjligt på motorvägen. De flesta äldre VWs har ganska vaga styrningen om de inte har ändrats, men bilen ska spåra rakt och sant utan överskott skaka ur styrningen och när du bromsar. Och medan Karmann Ghia var aldrig en snabb bil, bör motorn löpa smidigt, utan självrisk rök från avgasröret. VWs har en distinkt växling stil från växellådan och även flytta är inte så lätt som det är på en ny bil, växellådan skulle gå från växel till växel utan knaprande. Om möjligt, har bilen besiktigas av en VW mekaniker eller någon som känner till Karmann Ghias.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77294.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.