Hur du köper en begagnad bil i Japan

Enligt "Japan i dag," den japanska tenderar att köpa nya bilar efter fem till sju år. Som sådan, är det lätt att hitta relativt nya bilar till rabatterade priser. Men om du inte är en infödd, kan köpa en begagnad bil kan vara lite mer av ett besvär än att köpa nytt, speciellt om du inte vet var de ska leta eller vad som väntar. Lyckligtvis finns det flera sätt att göra att hitta och köpa en begagnad bil mycket lättare, och du kommer att maximera ditt värde i processen. Instruktioner
1

Bestäm vilken typ av bil är rätt för dig. Tänk de rumsliga begränsningarna av att leva i Japan. Se till att du kommer att ha en parkeringsplats. Tänk på att du kommer att få betala en vikt skatt, så du kanske vill välja något kompakt snarare än något med extra utrymme.
2

Hitta en återförsäljare. Även om det är möjligt att köpa från individer, det finns flera skäl att undvika detta. Inte bara måste du fylla i och skicka in din egen pappersarbete, men du kommer inte heller att få en garanti, och du förmodligen inte kommer att få så bra affär som du skulle från en återförsäljare. Enligt "Japan Fönster," är återförsäljare med de bästa priserna ofta ligger nära amerikanska militärbaser.
3

Shoppa runt. Gå till minst tre återförsäljare innan du bestämmer dig för att köpa. Du vill se till att du får det bästa erbjudandet. Som "Japan Window" anteckningar, kan priset på en bil varierar kraftigt beroende på var det är beläget i Japan. William band "Japan Today" antyder också inspektera en bils underhåll historia eftersom den särskilt noggranna karaktär japanska tjänsteposter kan tjäna som en god indikator på bilens kvalitet.
4

När du har beslutat om en bil, kommer du att få betala olika avgifter, bland annat en obligatorisk underhåll avgift kallas Sha'ken. Denna avgift skall betalas vartannat år för begagnade bilar, och det kan kosta allt från 120.000 - 160.000 ¥ för en liten bil. Du kommer också att få betala ett förvärv skatt och en vikt skatt vid köp, och du kommer att få betala en årlig skatt varje maj. Slutligen, måste du köpa en försäkring. Det finns två typer av försäkringar:. Obligatoriska (Kyosei Hoken), som endast omfattar bil, och valfritt (Jibaiseki Hoken), som täcker skador, skador, stöld och skadegörelse
5

Antingen du eller återförsäljaren kommer att behöva gå till Inspection registreringsverket (Kensa Toroku Jimusho) att lämna in omregistrering (Meigi Henkou) och ägarens annullering (Massho Toroku) papper. Dealern tar ofta hand om att lämna allt detta pappersarbete, samt lämna in de avgifter till rätt kontor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77722.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.