Hur får Partihandel för ett fordon

Fordon till salu på återförsäljarna oftast har två priser. Den första är priset återförsäljaren betalar för bilen, den andra är det pris som konsumenten betalar. Om allt fungerar för återförsäljaren, är det andra priset högre än det första. Det första priset är grossistpriset och det är föremål för många variabler, speciellt på en begagnad bil. Även nya bilar med fabriksinställningar och rabatter återförsäljare kan ha varierande grossistpriser. För att hitta grossistpriset, måste du hitta ett genomsnitt baserat på många faktorer. Saker du behöver
Kelly Blue Book
NADA Webbplats
Visa fler instruktioner
1

Hitta bilens märke, modell och körsträcka. Sedan listar sina funktioner, inklusive A /C, manuell eller automatisk växellåda, soltak, motorstorlek och anpassade paket. Inkludera stereo, spoilers, trim och alla tillbehör på fordonet.
2

Betygsätt bilens skick som utmärkt, bra eller rättvist. Ett fordon i "excellent" tillstånd har inga bucklor, repor eller defekter, och det är helt ren inuti. En bil i "bra" skick kan ha vissa yttre märken, och kommer inte att vara så ren. Bilar i "rättvis" tillstånd kan ha lite rost och eftermarknaden delar, men de kommer att passera inspektion och är körbara.
3

Gå till Kelley Blue Book hemsida och skriv in ditt fordon, modell och år tillsammans med körsträcka och funktioner. Klicka in och du kommer att hitta hitta ett andrahandsvärde och detaljhandeln värde. Den andrahandsvärde är vanligtvis lägre än marknadspriset, kommer detta att vara det närmaste priset på grossistmarknaden värde.
4

Gå till NADA.org och utför samma fråga på fordonet. Du kommer att få en annan andrahandsvärde och detaljhandeln värde. Jämför de två inbyte värden från båda webbplatserna.
5

Beräkna grossistvärdet från andrahandsvärde genom att subtrahera mellan 10 procent och 20 procent från andrahandsvärde, eller åtminstone $ 1500 . De flesta återförsäljare kommer att vilja tjäna minst $ 1500 på en bil. De kommer att betala mer för bilar, om de vet att det finns mer efterfrågan i deras område för en viss typ av fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77352.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.