Hur du köper en hög körsträcka Truck Diesel Ljus

Att köpa en begagnad bil är alltid en risk, och köpa en hög körsträcka fordonet uppvisar ännu fler fallgropar än normalt. Diesel lätta lastbilar kan åldras väl, dock, och några noggrann utvärdering av fordonet kan resultera i en stor lastbil till förmånliga priser. Saker du behöver
Trusted mekaniker
Grundläggande fordonsindustrin Money kunskaper
(att betala för lastbil och relevanta inspektioner)
Visa fler instruktioner
1

kontakt med säljare. När du har hittat en önskvärd begagnad lastbil diesel ljus, kontakta säljaren via telefon eller e-post för att få lite grundläggande information. Fråga om fordonets allmänna skick, körsträcka, varje olycka historia och hur lastbilen användes (lastbil med hög körsträcka kan vara i betydligt bättre mekaniskt skick än lastbilar för lokala leveranser). Bestäm säljarens flexibilitet på pris genom att ställa frågor som: "Vad är det minsta du kommer att ta för det?" eller "Är det priset förhandlingsbart?" Slutligen, ordna en tid med säljaren för att visa, inspektera och provköra bilen.
2

visuellt inspektera lastbilens exteriör. När du träffar med säljaren att inspektera begagnade lastbil diesel ljus, noggrant kontrollera bilens utseende. Observera eventuell rost som kan leda till problemområden senare, och noggrant utvärdera hur kroppen paneler line up (sned eller inkompatibla paneler kropp kan tyda på att lastbilen var inblandad i en allvarlig olycka). Kontrollera noga inuti lastbilens motorrummet och sidostycken dörr för färgspray, ytterligare ett tecken på en tidigare olycka. Addera 3

visuellt inspektera lastbilens inre. Det inre av lätta dieseldrivna lastbilar kan vara ganska svårt att diagnostisera, eftersom de är betydligt annorlunda än personbilar. På hög körsträcka lastbilar, kan förarsätet visar en avsevärd mängd slitage, kolla sätet för komfort och om några fjädrar kan kännas. Kontrollera om fläckar på instrumentpanelen, säten och mattor, men kom ihåg att fläckar är kosmetiska och kan oftast tas bort relativt enkelt. Eftersom dieseldrivna lätta lastbilar används vanligtvis för leveranser, kontrollera skador (bucklor i paneler eller tårar i stoppning) orsakad av last. Notera några ovanliga lukter, såsom bränsle eller kylvätska, men kom ihåg att en avsevärd mängd människosvett sannolikt har absorberats av lastbilens inre över det liv också.
4

Har lastbilen besiktigas av en kvalificerad mekaniker. Med ett begagnat fordon till en mekaniker för en opartisk tredje part yttrande om dess mekaniska tillstånd är ett vanligt steg när man köper en begagnad bil, men inte alla mekaniker är kvalificerad att inspektera begagnade lastbilar lätta dieseldrivna. Kontrollera din lokala gula sidorna för en diesel-mekaniker, eller kontakta en lokal kommersiell lastbil återförsäljare för kvalificerade inspektioner.
5

Lägg ett bud till säljaren. Om trucken verkar vara i tillfredsställande skick och får en friskintyg från mekaniker, göra ett köp erbjudande till säljaren. Göra ett erbjudande kan vara så enkelt som att åta sig att köpa begagnad lastbil, men många köpare faktor kostnaden för reparationer eller andra förutsägbara kostnader i inköpspriset de är villiga att erbjuda. Var försiktig att inte lägga fram ett erbjudande som är för låg, så kallade "lowballing." Detta kan stöta bort vissa säljare och förhindrar transaktionen från att gå framåt.
6

slutföra transaktionen. Efter att framgångsrikt erbjuda och förhandla fram ett inköpspris, betala de utlovade medlen till säljaren. I gengäld bör säljaren ge dig lastbilens titel och ett köpebrev. Var säker på att samla dessa handlingar, eftersom de kommer att vara din enda bevis på ägande.
7

Registrera lastbilen. Registrera en begagnad lastbil diesel ljus görs vanligtvis genom samma kanaler som registrerar ett privat fordon, och processen kan vara identiska. Beroende på den lokala länet där du bor eller driva ditt företag, kan den här processen att slutföras antingen på länets tingshuset (i länet kontorist kontor) eller på den lokala skatteindrivare kontor. Observera att du kommer att behöva betala skatt på lastbilen när du registrerar den, och vissa jurisdiktioner kan införa en högre skatt på diesel lätta lastbilar på grund av sin kommersiella karaktär.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77129.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.