Hur man Verifiera VIN på en gammal Honda Motorcykel

Innan du köper en begagnad Honda motorcykel, bör du kontrollera ramnumret (VIN) associerad med cykeln. Denna information kan erhållas från säljaren, eller från cykeln själv när du inspekterar den. VIN är nyckeln till ett fordons historia, men stulna eller falska Honda motorcyklar kommer inte att ha ett VIN som noggrant redovisar bilens historia. Verifiera VIN genom att jämföra siffrorna mot rätt Honda formatering av vins, och jämföra VIN mot lämplig statens register. Instruktioner
1

Skaffa 17 tecken VIN från motorcykeln säljaren eller från motorcykeln själv. VIN är beläget på olika platser på olika motorcyklar, men kommer sannolikt vara placerad på både den högra sidan av ramen nära styrspindeln, och på baksidan högra kanten av den bakre motorkåpan.
2

Kontrollera att det första tecknet i VIN matchar den förmodade platsen för motorcykelns tillverkning. A 1 eller 4 sätt motorcykeln tillverkades i USA, innebär en 2 Canada, 3 betyder Mexico, betyder J Japan, innebär K Korea, S betyder England, innebär W Tyskland och Z betyder Italien. Alla andra nummer eller bokstav betyder att motorcykeln tillverkades i ett land som inte värd en Honda växt motorcykel tillverkning, vilket innebär att VIN är bedräglig.
3

Se till att det andra tecknet är bokstaven H. Denna ståndpunkt hänvisar till fordonets tillverkare, och H är tecknet för Honda fordon. Om det andra tecknet är annorlunda, är det troligt att VIN-nummer stals från ett annat fordon.
4

Inspektera 10th karaktär VIN, som ska matcha årsmodell av Honda motorcykel. Numreringen börjar med nr 1, som anger tillverkningen under år 1971, och fortsätter sekventiellt tills 9 år 1979. Koderna börjar sedan med bokstaven A 1980, och fortsätter genom alfabetet (utelämna I, O, Q, U och Z) tills slutar vid Y år 2000. Tecknen återgår sedan till siffror, börjar med 1 under 2001 och fortsätter till 9 år 2009, och som pekar tecknet återgår till ett brev igen med A som representerar 2010.
5

Record motorcykelns VIN, och kontakta institutionen för motorfordon (DMV) i den stat där motorcykeln är förment registrerade. Se Resurser för en lista med kontaktinformation. Anmäl VIN till DMV och fråga efter märke och modell av fordon i samband med VIN. Märke och modell bör matcha Honda motorcykel, och det bör inte finnas några rapporter om stöld i samband med VIN.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77326.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.