Hur Inspektera Automotive Paint Work

I korthet eller från 10 eller 15 meter bort, kan en glänsande lack ser bra ut. Men en nära visuell inspektion kan avslöja en myriad av frågor och berätta en hel del om en bils historia. Nästa gång du tittar på en bil som annonseras som i "nyskick" eller "immaculate" skick, använd tipsen nedan för att se om säljaren är sant att hans ord eller försöker dra en snabb en på dig. Instruktioner
1

Titta på ytan av färgen i direkt solljus eller med ett starkt ljus för att bestämma om klarlack (om det finns någon) brinner av, särskilt på områden huven, taket och bålen.
2

Titta på separata paneler som är nära varandra ur olika vinklar och i olika ljus för att se om de har målats. Det är mycket svårt att exakt matcha färgen på en ommålad panel till resten av bilen. Addera 3

Inspektera färgen väldigt noga för att se om det finns någon kontroll eller "krackelering" som är där färgen torkar ut med tiden och börjar spricka. Om färgen är markerad, kommer bilen att behöva en ny lack för att se sitt bästa.
4

Öppna upp motorrummet och dörrposter för att se om färgen på dessa områden är densamma som den yttre . Om färgen är annorlunda, har bilen omlackerad. Inspektera områden runt strålkastare, bakljus och trimma så se om det finns någon översprutning eller områden där färgen har tejpade off
5

. Titta mycket noga där trim möter den målade metallen karossen för tecken på översprutning eller tejpning av. Ofta behöver billig måla jobb inte mycket grundlig tejpning av, men en bra målare kan göra en respray nästan omöjlig att upptäcka.
6

Kontrollera motorrummet för tecken på översprutning, särskilt på de områden mot botten är svårt att maskera under en billig lack. som
7

Titta ner på sidan av bilen vid reflektionerna. Dessa bör vara relativt rak utan överskott vågighet. Om reflektion är vågiga, kan panelen har skadats och reparerats någon gång i det förflutna. Dessutom, kör ner händerna i ytan av färgen för att se till att den är slät. Om det är grovt vid beröring, var det förmodligen billigt ommålad någon gång.
8

Kontrollera dörren och luckor panel. De gap ska ha samma bredd runt hela panelen. Luckor som blir smalare eller större finns tecken på att bilen togs isär för olyckor reparation och ommålning.
9

Kolla efter tecken på korrosion i de nedre extremiteterna hos rocker paneler (det område som rinner ner botten av bilens sida mellan de främre och bakre hjulen) och runt botten av vindruta och bakruta, där fukt kan samlas. Leta efter gupp där rost kan vara under uppbyggnad, eftersom det fortfarande kan vara täckt med ett lager av glänsande färg.
10

Kör en magnet över områden av bilen som du känner kan ha överskott Bondo reparation. Magneten kommer att hålla fast metall, men inte Bondo eller en glasfiber reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77235.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.