Saker att veta om att köpa begagnad Mustangs

När du köper en sportbil som Ford Mustang, måste du se till att alla komponenter är intakta och har lidit någon långvarigt missbruk. Många högpresterande bilar behandlas dåligt av tidigare ägare, så en grundlig kontroll av alla nödvändiga områden måste utföras innan du köper en begagnad modell. Du kan spara tusentals köpa begagnade, men du vill vara säker på att du får den bästa bilen för dina pengar. Motor

Kontrollera motorn av de använda Mustang du funderar på att köpa. De flesta år hade flera motor val, i slutet av 1970 och början av 1980, använde Ford 4-cylindriga motorer i vissa modeller, men på senare år, V-6 och V-8 motorer blev normen. Som en allmän regel, motorn desto kraftfullare, desto högre kostnader, så motorn inspektion bör utföras av en mekaniker. Högpresterande motorer i SVT, Cobra och GT modellerna bör kontrolleras noggrant innan du köper för att se till att inga skador finns.
Body

Kontrollera kroppen för reparationer och andra skador som kan ha uppstått. Även om inte lika viktigt som motorn, bör någon påbyggnad på äldre Ford Mustangs lämnas ut till potentiella köpare. Kontrollera eventuella luckor i karossdelar som kan tyda på att bilen var i en olycka. Lyft mattan i bagageutrymmet och i det inre, använda en spegel för att inspektera underredet för eventuella tecken på skador
Drive Train

Kontrollera transmissionen. genom att köra bilen för åtminstone några miles på sidovägar, sedan på en motorväg eller huvudgata. Många högpresterande modeller är manuell, så känner hur växlingarna, och leta efter lösa skiftande, vibrationer eller något ljud som inte verkar normalt in med den typen av överföring. Lyssna och känsla för smidig växling på automatiska växellådor, och titta på transmissionsolja för färg frågor eller konstiga lukter som kan tyda på ett problem med överföringen.
Stötar och bromsar

Kontrollera de stötar och fordonets fjädring samt bromssystemet. Mustangs är sportiga fordon och bör ha relativt hög-prestanda stötdämpare och fjädring. Kontrollera att inga hängande områden där de chocker kan bäras till den grad ersättare. Inspektera bromsskivorna eller trummor för överdrivet slitage, eftersom dessa prestanda bilar är ofta missbrukas, och du kanske bara kunna berätta av bromsarnas skick. När du kör bilen, känner för broms pulsering eller dra samtidigt trampa på bromspedalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77060.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.