Michigan Citron lag Riktlinjer

En " citron lag " är en amerikansk statlig lag som skyddar och kompenserar köpare av undermåliga bilar . Även om Magnuson - Moss Warranty Act skyddar konsumenterna i alla stater , har varje delstat sin egen uppsättning av citron lag stadgar . Vad som omfattas?

Michigan citron lagar skyddar köpare av alla personbilar , inklusive mickar , terrängbilar och skåpbilar . Köpet måste ha gjorts i delstaten Michigan eller genom en Michigan bosatt och fordonet måste ha täckts av en garanti från tillverkaren vid köptillfället . <
Repairs
p > för att betraktas som defekt och berättiga till ersättning , måste ett fordon har genomgått fyra misslyckade reparationsförsök för samma problem ( inom två år från dagen för den första reparationen försök ) eller har varit ur drift ( och under reparation ) för 30 dagar. En konsument har ett år från inköpsdatum för att rapportera en defekt skriftligt till tillverkaren .
Ersättning

Enligt Michigan citron lag , en köpare har rätt att kräva antingen en återbetalning eller en jämförbar ersättare fordon . En återbetalning omfattar den initiala köpeskillingen , plus summan av alla kostnader och modifieringar som gjorts av tillverkaren , minus en rimlig ersättning för användning och skador som inte orsakats av felet eller normal användning . Tillverkaren är också skyldig att ersätta konsumenten för bogsering eller hyreskostnader som resulterade från defekten .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77666.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.