Hur du köper skräp bilar

Att värdera något skräp bil bör ta den genomsnittlige köparen ca 20 minuter. Viktiga saker att titta efter är sällsynthet, delar värde, och originalutrustning. Instruktioner
köpa skrotbilar
1

Bestäm om bilen kommer att köras. Värdet av ett "junker" ökar om fordonet kör. Enkla frågor som ett dött batteri eller dåligt tändsystem kan hindra en bil från start, men dessa lätt kan fastställas.
2

Leta efter ovanliga delar, eller udda alternativ. De flesta bilar levereras med extrautrustning från fabriken, och dessa ökar värdet på bilen senare i sitt liv. Äldre modeller med fabriks luftkonditionering, till exempel, är värda mer än de utan. Factory radioapparater, bakrutor vent, automatisk växellåda, och även ytterligare kromdetaljer kan göra en skräp bil mer värdefullt. Udda fabriken hjul kan också betinga ett högre pris.
3

Kontrollera intakt löpverk, med matchande nummer. Motorer och transmissioner kommer med serienummer matchade till bilen, och om dessa är på plats och har inte ändrats radikalt, kan bilen vara värd mer. Sällsynta modeller med original motorerna kan ge mer på skräp marknaden än de med motorbyte, eller ingen motor alls.
4

Kontrollera kroppen och ram för rost. Golvbrädorna och ram är benägna att rosta snabbare än andra områden på grund av väg saltning eller andra frätande exponering, och kan vara svåra att ersätta. Ett skräp bil med intakta golvbrädorna är värt mer än en med massor av rost. En rostig ram kan vara en katastrof om fordonet körs utan restaurering.
5

Kontrollera ledningar för split eller saknade kablar. Många skrotbilar kvar i fält eller lador för åren kanske har lockat gnagare, som älskar att tugga på ledningar och bygga bon i känsliga delar av fordonet. Kablage kan vara dyrt och svårt att reparera, och kan orsaka brand om de skadas.
6

Bestäm skick och värdet av de delar, inte hela bilen. Ibland restaurering marknaden kommer att betala en premie för originaldelar, och de enskilda delarna kan vara mycket mer värdefullt än hela fordonet. Gamla kromade stötfångare utan bucklor eller rost, eller intakt fönsterglas, kan vara ett värdefullt hitta på en skräp bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77160.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.