Hur att provköra en BMW 525

BMW 525 introducerades på den amerikanska marknaden 1988 som en del av E34 generationen av den populära 5-serien lineupen, och fortfarande erbjuds i nuvarande F10 skepnad. Den 525 är placerad vid botten av 5 Series lineupen, på grund av dess mindre motor och mer blygsam prestanda. Varje generation av 525 kan vara ett bra köp, men om köparna gör sin due diligence innan du köper bilen. Detta innefattar naturligtvis en provkörning. Saker du behöver
BMW 525
Visa fler instruktioner
1

provköra bilen när motorn är kall, om möjligt. Även om det går på tomgång, komma ut och titta på avgasröret. Vit rök bör inte komma ut ur avgasröret. Om du ser vit rök, det är något fel med motorn.
2

Kör bilen på en krokig vägsträcka, om möjligt. Suspensionen ska kännas stabil, och chocker bör inte studsa överdrivet. Vag styrning och en alltför mjuk fjädring kan innebära att chocker behöver bytas ut, vilket kan vara en kostsam jobb. På motorvägen, bör bilen spåra direkt, även om du ta händerna från ratten. Om bilen vandrar, kan inriktningen vara dålig, eller bussningar i suspension kan vara slitna och behöver bytas.
3

Bromsa och uppmärksamma hur bilen beter sig. Bromspedalen ska inte puls eller vibrera, och pedalen ska kännas fast. Om pedalen vibrerar och skakar, kan bromsarna behöva bytas ut.
4

Kör BMW på en mängd olika vägar, däribland stadens gator med långsam trafik, snabbare motorväg körning, samt en lindning väg, om möjligt. Detta kommer att ge dig en bättre uppfattning om huruvida du gillar hur bilen uppträder. Generellt BMW är sportiga bilar och därmed känna sig annorlunda än att köra en jämförbar bil från ett annat företag som Lexus, till exempel.
5

inspektera bilen som en del av provkörning. Öppna och stänga alla dörrar, bål och huva för att kontrollera att allt fungerar som det ska. Kontrollera också alla elektroniska funktioner (luftkonditionering, elektriska fönsterhissar, taklucka, etc.) för att kontrollera att dessa system fungerar. Kontrollera noga färgen och kroppen för fel eller tecken på krockskador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77830.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.