Hur man beräknar Nevada Sales Tax på en ny bil

Varje stat har olika metoder för att hantera Fordonsregistreringar. Vissa stater, som Nevada, ta ut en engångsavgift moms på inköp av en ny eller begagnad bil. Andra stater, såsom Oregon, kräver bara ägaren att betala en liten årsavgift, istället för en stor klumpsumma. När shopping för en ny bil i Nevada, kanske du vill räkna ut hur mycket skatt du är skyldig efter att köpet är klart. Flera faktorer spelar in vid beräkning av försäljnings-skattebeloppet. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Bestäm försäljningen skattesatsen i ditt län. Det finns 17 olika försäljnings-skattesatser inom staten Nevada, beroende på vilket län man bor i. Det varierar från 6,85 procent till 8,1 procent. Visa Nevada Sales Tax karta för att bestämma din skattesats. (Se Resurser.)
2

Notera den totala kostnaden för det nya fordonet. Lägg på några extra kostnader, såsom återförsäljare-dokument avgifter och smog avgifter. Dessa avgifter läggs till priset före beräkning av skattebeloppet.
3

flytta decimalkommat i din skattesats två ställen två till vänster. Till exempel, ändra skattesatsen på 7,5 procent till 0,075.
4

Multiplicera totalpriset figurerade i Steg 2 av fraktion-skatteprocenten figurerade i steg 3. Till exempel, om den nya bilens pris är $ 20.000, inklusive avgifter, skulle du multiplicera 20.000 med .075. Resultatet ($ 1500 i exemplet) är den totala försäljningen skattebeloppet.
5

Bestäm monetär ersättning för din handel, om du har en handel. Om du inte har en handel, är den siffra som beräknats i steg 4 din slutliga skattebeloppet. Nevada erbjuder ett skatteavdrag när du handlar i en bil.

Multiplicera handeln i bidrag (det belopp du får för handel) med lämplig försäljnings-skattesats. Om du får $ 5000 för ditt inbyte bil, och din försäljning-Skattesatsen är 7,5 procent, skulle du multiplicera 5000 med .075. Resultatet (375 i exemplet) skulle vara den mängd din skattereduktion.
6

Subtrahera handeln i skattereduktion belopp från det totala skattebeloppet figurerade i steg 4. Resultatet är det belopp du är skyldig i moms på det nya fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76614.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.