Anledningar att köpa en ny bil

När du är i marknaden för en bil, kan det vara svårt att besluta om att köpa en ny eller begagnad bil. Båda typerna har sina fördelar. Det korrekta beslutet beror på dina personliga behov och förutsättningar. Det finns många anledningar att köpa en ny bil. Betrakta dem och jämföra dem med vad behöver mest när du köper ett fordon. Du kanske upptäcker att en ny bil är det rätta valet för dig. Anpassning

När du köper en ny bil, kan du beställa det från fabrik och skräddarsy den med dina egna alternativ. Detta är särskilt användbart om du vill ha ovanliga alternativ eller en udda färg. Du kommer att få vänta flera veckor för din bil, men när den anländer kommer det att bli precis vad du vill. Om du köper en begagnad bil, är du begränsad till de alternativ som redan finns på fordonet. Du kanske kan göra några eftermarknaden tillägg, men de kommer att kosta extra.
Tillförlitlighet

När du köper en ny bil, du vet att du är den första ägaren. Du behöver inte oroa dig för om fordonet underhålls av en tidigare ägare. I de flesta fall kan du förvänta dig en ny bil för att köra bra och vara tillförlitlig. Om en fråga inte dyker upp, kommer den att omfattas av tillverkarens garanti. Om det inte kan fastställas inom en rimlig tid, är du skyddad av citron lagar i alla 50 stater. Även de lagar varierar enligt stat, kan du normalt rätt till en ersättning fordon.
Garanti

flesta nya biltillverkare erbjuder full garanti täckning på nya fordon för upp till fem år, beroende på märke och modell. De ger också drivlina täckning för upp till 10 år. När du köper en begagnad bil, kan det vara förbi garantiperioden. Du kan köpa en certifierad begagnad bil, men det kommer normalt kostar mer än en icke-certifierad modell. Med nya bilar, är täckningen ingår utan extra kostnad. Många tillverkare ger också vägassistans tillsammans med garantin.
Value


Även nya bilar depreciera kraftigt det ögonblick du lämnar återförsäljarens mycket, kommer en ny bil har en högre andrahandsvärde eller andrahandsvärde än ett begagnat fordon bevaras under samma tid. Till exempel, om du köper en helt ny bil snarare än en tre-årig fordon och bestämmer sig för att sälja den efter att äga den för två år, kommer det att vara värt mer. Det bara blir två år i stället för fem, så det kommer att ha ett högre värde.
Status
p Om du visar din bil som en statussymbol, ett nytt bilen kommer att ge dig mer status än en begagnad. Att äga en ny bil är spännande. Det har den berömda "ny bil luktar" och är utrustad med de senaste prylarna och säkerhetsutrustning. Det kommer att ge dig mer skryta än att köpa en tidigare ägd bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76437.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.