Hur man beräknar skatt på en ny lastbil

Skatter utgör ofta en stor del av köpeskillingar. Denna artikel kommer att beskriva hur man beräknar skatt på en ny lastbil oavsett om affärer eller personligt bruk. Områden som behandlas är hur ett företag kan dra av avskrivningar och leasingkostnader eller få krediter på bränslesnåla fordon. Saker du behöver
PenPaperCalculator eller dator
Visa fler instruktioner
Beräkning Upfront och lokala skatter
1

Det första steget är det lättaste. Den första skatt du betalar för inköp av ett fordon är den omsättningsskatt. Detta gäller för de flesta stater. Helt enkelt ta inköpspriset och multiplicera med den procentsats som är försäljnings-skattesatsen. Så om omsättningsskatt är 6 procent, multiplicera inköpspriset med .06. Olika län eller städer kan ha olika försäljnings-skattesatser även inom samma stat. För att ta reda, ring din statens kassör eller kolla din statens kassör hemsida.
2

annan skatt du kommer ofta att se är gas-Guzzler Skatteverket. Beroende på storleken på din lastbil, kan det ha en gas-Guzzler skatt. Dessa skatter förändras kontinuerligt, så leta upp fordonet på tillverkarens webbplats eller IRS webbplats för att se om skatten. Addera 3

stat du bor i kan också ha användning skatter. Kontrollera med din statliga kassören för att se om en årlig användning skatt gäller för ditt köp. Om så är fallet, kommer du att debiteras en procentsats av din skatt statlig inkomstskatt för ditt fordon. Detta är ovanligt.
4

flesta stater har en registreringsavgift. Detta görs vanligen genom fordonets storlek och vikt. Kontrollera med din lokala avdelning av motorfordon för mer information.
Federala skattelättnader och avdrag
5

Kontrollera först med IRS eller din fordonstillverkaren om huruvida lastbilen är berättigad till ett bränsle-effektivitet skattelättnaden. IRS publicerar en lista över nya bilar som är berättigade till krediten varje år. Hybrid-och dieseldrivna fordon får ofta denna kredit.
6

Beräkna avskrivning på ditt fordon. Avskrivningar reglerna ändras från år till år, så kontrollera alltid med IRS antingen genom att ringa eller genom att kontrollera deras hemsida på www.irs.gov. Du kan oftast dra av avskrivningar från dina intäkter. Beräkna avskrivning genom att dividera priset på trucken med dess förväntade livslängd.
7

Slutligen, kontrollera med IRS att ta reda på om du är berättigad att få ett avdrag på din federala skatter för att betala din statens omsättningsskatt. Om så är fallet, helt enkelt dra av detta belopp också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76342.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.