Hur man blir en Texas Star Dealer

Texas Star är den förkortning term som används för bil återförsäljare registreras hos Texas Automobile Dealers Association. Den TADA är en organisation, i linje med TIADA (Texas Independent Automobile Dealers Association) som företräder intressen bilhandlare i rättsliga angelägenheter, inklusive dem som berör lagstiftaren. TADA medlemskap är specifik för Bilhandlare, TIADA medlemskapet fokuserar på begagnade bilhandlare. Det första steget i att bli en Texas Star återförsäljare kräver registrering hos Texas Department of Transportation och ingå ett franchising avtal med en tillverkare. Instruktioner
1

Skaffa en General särskiljande nummer (GDN), vilket kräver ett fast driftställe med tillräckligt med utrymme för att visa minst fem bilar på en gång och skyltar i enlighet med andra bestämmelser. En separat GDN behövs om generalagenten för avsikt att sälja motorfordon än nya eller begagnade bilar. En GDN kostar $ 500 för första gången registreras och $ 200 för förnyelse. Blanketterna kan hittas på nätet.
2

Ange ett franchiseavtal med en biltillverkare att sälja nya bilar. Enskilda tillverkare har särskilda krav för att sälja sina bilar och måste kontaktas om möjligheten att franchising generalagenten.
3

erhålla en licens från Office of Consumer Credit kommissionär (OCCC). Denna licens krävs för att hantera alla frågor som rör motorfordon finansiering. Formulär kan hittas på OCCC webbplats. Alla nödvändiga blanketter finns i Bilhandeln Finance Licensing Kit.
4

Ansök som ett återförsäljaravtal med Texas Department of Transportation. Detta kräver att fylla i ansökningsblanketter. Ansökningsblanketter finns ännu inte på nätet och måste beställas från institutionen. Den GDN, OCCC licens, franchiseavtal och andra krav alla behövs för att ansökan ska kunna accepteras. När serien är licensierat och etablerat
5

, kontakta Texas Automobile Dealers Association med avseende på bli en Texas Star återförsäljare. Information finns på TADA webbplats. Det kan också begäras per post. Dealer information och fotografier krävs. TADA slutändan kommer att besluta om att medge generalagenten i föreningen.

TADA också ofta kan erbjuda användbar information om processen som krävs för att etablera en franchise och godkännas som en auto återförsäljare i Texas.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76956.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.