Hur du köper en bil direkt från Japan

Trots bekvämligheten av Internet, kan köpa en bil direkt från Japan vara en komplicerad process som tar upp till två och en halv månad. Med japanska online bil exportföretag kräver en förskottsbetalning av engångsbeloppet, är det viktigt att se till att företaget är tillförlitlig och bilen uppfyller dina förväntningar innan du fortsätter med affären. Dessutom är det viktigt att vara förberedd på Japans olika affärsmetoder och språkbarriären. Instruktioner
inköpsprocess
1

Hitta en ansedd, legitim japansk bil exportör. Kolla in bolagets status, vilket bör vara Houjin Limited (Ltd), kallad yuungen gaisya, eller Houjin Incorporated (Inc.), som kallas Kabushiki gaisya. Företaget bör helst ha en utrikeshandeln nummer Chamber registrering, vilket tyder på en historia i export eller handel och tillräcklig personal för sådana ändamål. Enligt Japan-Partner.com, japanska banklagar krävs att registrerade begränsade och införlivade företag har sina exakta registrerade namn på sitt bankkonto, så var försiktig med företag som har bankkonton under ett annat namn.
2 < p> Hitta den bil du vill ha på nätet och undersöka dess detaljer, såsom märke, modell, tillverkningsår, gas körsträcka och transmission. De flesta japanska exportörer lista registrering året, i motsats till produktionen år, så kontrollera detta med hjälp av chassinumret.
3

Kontrollera med amerikanska import lagar för att se till att bilen du d vilja köpa bryter inte reglerna och att du har rätt pappersarbete. Restriktionerna har oftast att göra med växthusgaser och år för fordonet. Pappersarbete är en fraktsedel, som utfärdas av speditören, samt en original avregistrering intyg på japanska, dess översättning till engelska och en faktura.
4

Betala för fordonet. Oftast 100 procent av betalningen i förskott med japanska exportörer. Det vanligaste sättet att betala när man köper en bil på nätet från Japan är CIF, vilket inkluderar bil kostar, försäkring och fraktkostnader.
5

När din betalning accepteras, kan det ta två till tre veckor innan bilen levereras, eller upp till sex veckor. När bilen har levererats, är ett paket med bilens dokumentation express-postas. Leverans kan ta tre till fyra veckor.
6

Plocka upp bilen genom att kontrollera med din närmaste speditör, visar din bil pappersarbete som skickas till dig, och ordna för avlastning av bilen, vilket kommer att kräva en liten avgift. Anpassad relaterade pappersarbete kan också vara nödvändigt, som speditören ska hantera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-car-online/78254.html

Previous:
Next:

Att köpa en bil online

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.