Auto Shipping Scams

Det finns ett par olika auto sjöfarten bedrägerier som utnyttjar bilens köpare och säljare. De har frodats under de senaste åren på grund av ökningen av Internet. Eftersom auto sjöfarten har ökat på grund av den ökade möjligheten för köpare och säljare att kommunicera, har antalet människor som är villiga och har möjlighet att dra nytta av detta för att göra snabba, lätta, illegala pengar ökade också. Bilstölder

En variation av en automatisk leverans bluff är när ett företag stjäl din bil direkt. Eftersom huvudsak vem som helst kan göra en hemsida, är det svårt att sålla ut seriösa företag från illegitima och kära. Så en skrupelfri individ med en lastbil och en Internet-anslutning kan lätt ställa sig upp som en auto sjöfarten expert. När bilen aldrig anländer, du tycker att telefonnumret går obesvarade och webbplatsen har tagits ner.

Att undvika detta, be företag auto transport om du kan tala med tidigare kunder. Du bör också be att få se kopior av eventuella certifieringar och /eller särskilda tillstånd de har. Om de säger att de inte har dessa, bara hitta någon som gör.
Köpare
p Det finns också bedrägerier som utnyttjar auto köpare. Dessa bedrägerier kommer att erbjuda dig en bil vid väsentligt lägre än marknadsvärdet. När du tar affären, kommer de att säga att bilen är i ett rederi anläggning, men du behöver bara sätta in pengar på ett spärrat konto innan du kan ta det.

Bluff är att det finns ingen spärrade kontot. Snarare finns det bara ett övertygande utseende webbplats sätts upp av auto "säljaren" själv. Det är självklart att det också finns ingen bil.
Sellers

Å andra sidan kommer en del scammers kontaktar auto säljare. För detta bedrägeri, kommer de att erbjuda att betala för bilen (vanligen över utgångspriset) plus en extra summa för fraktkostnader, som köparen erbjuder sig att ta hand om.

En bankväxel anländer med posten och säljaren kasserar den. Inom ett par dagar, de "köpare" i kontakt med säljaren och berättar för honom att något akut har kommit upp och rederiet måste betalas så snart som möjligt. Säljaren betalar "rederiet" beloppet över försäljningspriset, och aldrig hör från "köparen" igen.

Efter tio dagar, får säljaren ordet att kontrollen aldrig rensas. Det belopp över utgångspriset har kommit ur sin egen ficka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-car-online/78246.html

Previous:
Next:

Att köpa en bil online

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.