Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Delar av Däck & Hjul

Ett hjul är en tidig uppfinning av mänskligheten som möjliggör förflyttning av fordon och andra verktyg längs en plan yta. Nästan alla mekaniserade system använder hjulet i någon form, såsom en växel. Däcket är en typ av hjul som är fylld med luft och består av en tuff uppblåsbar material såsom gummi. Hjul och däck har några viktiga delar, liksom frivillga beroende på deras funktion. Grundläggande delar av hjulet

Hjulet består av två grundläggande delar, själva hjulet och en axel kring vilken den roterar. En yttre kraft (t.ex. häst) eller en inre kraft (t.ex. motor) får hjulet att snurra och axeln håller den inte kan rulla iväg. De äldsta bevisen på hjul med ekrar visades runt 2000 f.Kr. på egyptiska vagnar. Men de utvecklas inte nämnvärt förrän i början av den industriella revolutionen när hjulet blev en viktig komponent i många olika mekanismer.
Grundläggande delar av däcket
Däck

är en delmängd av hjul som används främst för bilar. De består av en innerslang av gummi ofta framställts genom en process som kallas vulkanisering som gör materialet seg och elastisk. Den synliga, yttre delen av däcket är känd som slitbanan. Slitbanan har distinkta spår som ökar sin kontakt med vägen och minska sina chanser att sladda. Den yttre vertikala sidan av däcket kallas däcksidan.
Övriga delar av däcket

Medan moderna däck är fortfarande uppblåsbar, vissa delar förstärka sin interna konstruktion som en sammansättning av tyg eller tråd som kallas ett bälte som förstärker däckets slitbana område. Om mitten insida av däcket uppfyller fälgen, den har en ring gjord av gummibelagd stål kallas vulsten. De flesta däck har en luftslang som möjliggör för inflation eller deflation. Och, naturligtvis, det finns mekaniska delar som inte gör upp däcket eller hjulet men tillåta dem att fungera, inklusive fälg som roterar runt bilens axel, den suspension som stödjer axeln och spolen fjädrar (fjädringskomponenter som bemöta upphöjningar och fördjupningar i vägen).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76138.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.