Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Så monterar däck på fälg med Hand

Montering däck är en mödosam process. Däck butiker använder pneumatiska verktyg för att montera däck. Det tryck som behövs för att få ett däck på fälgen kan bli enorma, och de pneumatiska verktygen hjälpa. Vulsten av ett däck är ett stålband omgiven av gummi som håller däcket på plats på fälgen. Stålet bälte är det som gör montering av ett däck svårt. Om du behöver för att montera ett däck på en fälg utan hjälp av pneumatiska verktyg, kommer processen att bli svårt, men det kan göras. Saker du behöver
Tvålvatten 2 kofot eller prybars
Luftmatning
Ventiltätning
Visa fler instruktioner
1

Placera kanten på en plan yta och installera en ny ventilspindeln. En ny ventilskaft krävs inte men det rekommenderas. Blöt läppen av fälgen med tvålvatten. Ju våtare det är, desto lättare processen kommer att vara.
2

Blöt vulsten av däcket i tvålvatten. Återigen är våtare bättre. Placera däcket på fälgen i en vinkel så att botten av däcket är halvvägs på fälgen. Ställ dig på den nedre kanten av däcket och luta sig mot den övre kanten. Använd en roterande och gungande rörelse för att få den nedre vulsten att pop över läppen av fälgen. Placering tryck först på uppe till höger och sedan upp till vänster kommer att göra det lättare. Använd ett spett placeras genom däcket och under läppen för att hjälpa dra däcket över kanten på fälgen. Addera 3

Placera ett spett under läppen av fälgen och dra den nedåt så att vulsten av däcket är lägre än läppen av kanten på ena sidan.
4

Placera andra brytjärnet på ett liknande sätt omkring sex till åtta inches upp från den första brytjärnet . Flytta moturs, skjut den andra pry bar runt omkretsen av fälgen. Du kanske vill hålla den andra brytjärnet i vinkel mot kanten i stället för rakt på det. Vid en vinkel, kan bändjärn glida längs undersidan av läppen av fälgen, vilket gör det lättare att montera. Håll första bändjärn stillastående hela tiden.
5

Ställ däcket så att slitbanan är på marken och pumpa upp däcket. Du kanske måste studsa däcket upp och ner ett par gånger för att få lufttrycket att pressa väggarna ut mot kanten av fälgen. Lubing insidan av fälgen med tvålvatten hjälper till sittplats kulan ordentligt. Blås till rekommenderat däcktryck och inspektera hjulet. Kontrollera att det inte finns något mellanrum mellan däckvulsten och läppen av fälgen.
6

tömma däcket och blåsa det igen om några luckor existerar. Överskrid inte det maximala tryck som anges på däcksidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76102.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.