Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så Kontrollera hastighetssensorn på en '99 Chevy Silverado

När hastighetssensorn på en 1999 Chevrolet Silverado börjar svika, kan den första märkbara tecknet vara en fluktuerande hastighetsmätare. Hastighetsmätaren visare kan hoppa från en hastighet till en annan, eller faller till noll och sedan plötsligt tillbaka till rätt hastighet. Fordonets hastighetssensor, eller VSS är sensorn ansvarig för att vidarebefordra fordonets hastighet till motorns dator. Förutom att använda data från VSS att beräkna fordonets hastighet, använder den även denna data för att göra andra computational beslut, även när man ska växla transmissionen. VSS ligger på tailshaft av överföringen eller om överföringen fallet i fyra modeller fyrhjulsdrift. Sensorn i sig är en magnetisk induktiv sensor som övervakar magnetfält runt en tandad, reluctor hjul fäst på tailshaft. Skårorna i detta hjul störa sensorns magnetfält och motorn datorn beräknar frekvensen för denna störning och omvandlar den till ett hastighetsvärde. Saker du behöver
Scan Tool Review Jack
Jack står
Digital multimeter
Circuit testlampan
Visa fler instruktioner
1

Turn av motorn, men lämna tändningen på. Anslut en scan tool till Silverado s felsökningsverktyg terminal.
2

Navigera till den levande Data-menyn och välj "VSS." Provköra fordonet på ett säkert, kontrollerat område såsom en tom parkeringsplats där finns det ingen möjlighet att träffa andra bilar eller föremål.
3

Titta nedåt mot felsökningsverktyg display och notera hastighet värdet för VSS. Det bör återspegla bilens aktuella hastighet. Om hastigheten är "0" eller annorlunda hastighetsmätaren behandlingen, är det troligt att det finns ett problem med VSS eller VSS kabelnätskontakten.
4

Notera spänningen värdet för VSS på scan verktyg. Detta värde skall anges under eller över VSS hastighet värde. Den bör läsas mellan 1,5 och 12 volt. Om värdet ligger utanför detta intervall, är det VSS antingen inte får rätt spänning eller är defekt.
5

höja fordonet med en bil jack och stödja den med pallbockar. Leta upp VSS på tailshaft för överföring av överföringen fallet för fordon utrustade med fyrhjulsdrift. Koppla bort VSS elektriska kontaktdon.
6

Slå på tändningen och sondera ljusblå kabeln på kontakten med en digital multimeter inställd på DC volt. Multimetern skall visa mellan 1,5 och 12 volt. Anslut en testlampan till en positiv spänningskälla och sond den svarta, jordledningen på VSS kontakten. Testet lampan ska lysa om marken ordentligt ansluten. Om marken är OK och du hittar spänningen vid kontakten, då VSS är trasigt och behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75877.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.