Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Stall Converter Tips

Kanske det enda som är mer förvirrande än att förstå hur en överföring fungerar är att hitta rätt stall omvandlare för att gå med det. Det finns en mängd olika typer och storlekar med en lång lista över åtdragningsmoment för att gå med dem. Lägg till att stall omvandlare beter sig olika i olika fordon, och du har det perfekta receptet för förvirring och missförstånd som kan göra att hitta rätt omvandlaren en mardröm för nybörjare och erfarna entusiaster auto lika. Matchande

Stall omvandlare måste anpassas till motorns vridmoment intervall för att korrekt utföra. Den stall converter bör maximera din motorns vridmoment genom att utformas för att stanna i varvtalsområde där motorn producerar mest vridmoment. A-omvandlare som inte är väl anpassad till en motor kan antingen glida för mycket, skapar värme och förlust på topp, eller stall för tidigt, vilket resulterar i dålig acceleration och bloggat.
Betyg

Stall converter betyg bygger på approximationer som inte kan vara säker. De kan nå maximalt vridmoment vid olika varvtal beroende på hur mycket vridmoment motorn producerar själv, så några siffror ett stall converter påstås stall vid endast kan vara approximationer. Ett stall converter hävdade att stanna vid 2.000 rpm kan faktiskt stanna vid 2500 rpm om det är bakom en motor lägger ut mer vridmoment än omvandlaren bedömdes mot.
Heat

Stall omvandlare av arten av sin verksamhet skapa värme, och värme är nr 1 orsaken till överföring misslyckanden. Eftermarknad stall omvandlare som är utformade för att arbeta vid högre hastigheter stall och öka det totala vridmomentet överförs till bakhjulen är särskilt benägna att skapa mer värme än den oberoende ursprungligen var avsedd att hantera. Även i lager fordon, bör en transmissionsolja kylare installeras för att förlänga transmission livet, och är en obligatorisk tillsättning med eftermarknaden stall omvandlare. Om du installerar en eftermarknad Addera Cores

stall converter, bör du försöka att köpa en omvandlare som har gjorts av moderna, "högt vridmoment" omvandlare kärnor. Äldre modeller av stall omvandlare är inte lika effektiva eller hållbart som nya modeller, och de nyare kärnorna ger större livslängd med starkare resultat.
Selection

När du letar efter en stall converter för att installera i din bil, försök att ha så mycket av bilens specifikationer till hands som möjligt. Välrenommerade företag kommer att kunna hjälpa dig att hitta rätt omvandlaren om du ger dem specifika hästkrafter och siffror vridmoment, samt fordonets vikt, typ av växellåda och bakaxel utväxling. I eftermarknad, kommer med kamaxeln specifikationer tillgängliga behövas också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71982.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.