Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man använder Digital Caliper

Den digitala skjutmått, även känd som en digital mikrometer, elektroniska skjutmått eller digitala skjutmått, används för att ge exakta mätningar i industriella och inställningar tillverkning. Många verkstäder, butiker trä och även bilverkstäder anställa ringa eller digitalt skjutmått för exakta mätningar av borrhål, kolvar och bultar. Du kan mäta broms rotorer eller bromstrummor för exakt tjocklek för att upptäcka om komponenten är fortfarande värda att stanna kvar på bilen, kan bearbetas på en svarv eller måste kasseras. Instruktioner
en

Håll digitalkamera av den stationära käften, och sprida den rörliga käften bort från den stationära käften tillräckligt långt för att torka ändarna på käftarna. Många digitala skjutmått har två uppsättningar käftar: en övre och en undre. Torka spetsarna på käftarna med en ren trasa före och efter varje användning. Rör inte de metallband som finns på kanterna av bilden skalan, eftersom oljan på dina skidor kan kan förändra mätningar. Använd alltid tumstödet på undersidan av den rörliga käften för att manipulera den.
2

Skjut rörliga käften tillbaka så att den vilar mot den stationära käften. Detta är det stängda läget för oket.
3

Tryck på "på"-knappen. De flesta bromsok har två eller tre knappar. Titta på digital avläsning på den rörliga käften. Den bör läsas 0.000. Om den inte gör det, tryck sedan på "reset" eller "klar"-knappen tills det gör det. På vissa modeller, att slå "på" igen är reset-funktionen.
4

Sprid bromsok tillräckligt långt ifrån varandra för att passa över en komponent, såsom en bult eller kolv. Stäng de nedre käftar bromsok tills de vidrör komponenten, och sedan titta på digital avläsning. Detta är den utanför mätning av komponenten. Att konvertera från inches till millimeter, tryck bara på "mm /in"-knappen, och det kommer automatiskt konvertera.
5

Skaffa insidan mätning av en komponent, t.ex. en borrning eller bult hål, genom anställa de övre käftarna. Med bromsok i stängt läge med 0,000 visas på skärmen, sätter de övre käftarna i komponenten, och sedan sprida bromsok isär tills ändarna av varje överkäken vidrör de motsatta ändarna av komponent. Skillnaden mellan utsidan och insidan mätning kommer att avgöra om bulten eller kolv måste bearbetas ned eller på hålet måste vara större.
6

dechiffrera en djup mätning använder bladet som sträcker sig från den glidande skala när du flyttar den rörliga käften bort från den stationära käften. Placera bromsoket på sin sida, och placera botten av bilden skalan på kanten av hålet som du vill läsa djupmätningen. Vrid bromsok på eller återställa den till 0,000 och skjut den rörliga käften nedåt tills klingan träffar botten av hålet. Detta är din djupmätning.
7

Placera basen av den rörliga käften på den övre steget av komponenten att ta ett steg mätning. Skjut den nedre stationära käften tills den får kontakt med nedre steget för att få ditt steg mätning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71405.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.