Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Återställa Auto Batterier

En blybatteri är den vanligaste 12-volts batteri i kommersiella fordon och är hjärtat i bilens elsystem. Om batteriet är nära slutet av sin livslängd och du inte vill köpa ett nytt batteri, återställa batteriet kan vara ett alternativ att överväga. Om du är i behov av en snabb och billig lösning för att förlänga livslängden på din bil batteri, finns det några lätt-erhållas poster till din lokala auto butik som kan hjälpa dig att göra jobbet. Saker du behöver
skyddsglasögon och handskar
12V Batteriladdare
Icke-metalliska Pitcher
Drill
plastpluggarna
Destillerat vatten
Magnesium Sulfate Soda
Bakning
tratt
Visa fler instruktioner
1

glasögon Använd skyddsglasögon och handskar. Hantering bilbatterier kan vara farligt på grund av den svavelsyra som kan orsaka kemiska skador på hud och ögon. Se till att området du arbetar i är ventilerat och bort från alla elektriska eller brandfara.
2

Kontrollera att bilen är avstängd och inget i bilen använder batteriet.

3

Ta försiktigt bort batteriet genom att avlägsna eventuella skruvar, barer eller klämmor som håller batteriet på plats. Batterierna är tyngre än de verkar och kan väga mellan 30-60 pounds. Uppsök en hjälpande hand om det behövs.
4

bort de skyddande locken ovanpå batteriet. Locken är i allmänhet tillverkade av plast så att de inte kan föra in i omgivande delar.
5

Töm all vätska i batteriet genom att borra skuggan pluggar att öppna varje batteri cell. Shadow pluggar ange läget för varje cell batteri. Använd en icke-metallisk behållare som hållare för vätskan när dumpning ut.
6

Kassera det gamla batteriet vätskan genom att neutralisera den med 1 msk bakpulver. Även om vissa stater tillåter dig att hälla din vätska i avloppet eller rännstenen efter att den har neutraliserats, kontrollera din statliga föreskrifter om kasta farligt material. De flesta stater har återanvänder centra och insamlingsplatser utsedda till omhändertagande av farligt avfall.
7

Värm destillerat vatten till en varm temperatur före blandning en quart av tre fjärdedelar destillerat vatten till en fjärdedel magnesium sulfat.
8

Funnel lösningen tillbaka in i varje cell. Skaka försiktigt batteriet för att försäkra en korrekt fördelning av kemikalier i batteriet.
9

Ladda batteriet med en tre-fas batteriladdare, finns på de flesta hårdvara eller bildelar lagrar Laddaren bör utformas för syra batterier med bly bas. Börja ladda genom att fästa den positiva änden av laddaren till den positiva polen och negativa till minuspolen.
10

Slå på laddaren. Se till att inställningarna är på 12 volt innan de lämnar batteriet laddas. Efter att batteriet laddas under minst åtta timmar, stänga av laddaren och ta bort ledningarna.
11

tillbaka locken tillbaka mot batteriet hålen och sätt tillbaka batteriet i bilen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74085.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.