Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en 5,9 Cummins Timing Cover

Den sexcylindriga, 5,9-liters Cummins dieselmotor är vanligast i lätta till medeltunga lastbilar, såsom Dodge Ram pickup lastbilar tillverkade 1989-1998. Den producerar en stor mängd vridmoment vid låga varvtal och har bättre bränsleekonomi än en större åtta-cylindrig motor. Den 5,9-liters Cummins motor använder en transmissionskedja för att driva kamaxeln med vevaxeln, vilket kräver ett lock. Proceduren för att ta bort locket kamkedjan är samma för alla fordon med en 5,9-liters Cummins motor. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Avdragare för vevaxel spjäll
Shop trasa
RTV sealer
litiumfett
Momentnyckel Review verktyg C-3688

Visa fler instruktioner
1

Koppla vattenpumpen och servopumpen från motorrummet med en hylsnyckel. Lossa remskivan från vevaxeln och dra vevaxeln spjället från vevaxeln med en lämplig avdragare.
2

Lossa bränsleledningarna från bränslepumpen med en hylsnyckel och koppla bränslepumpen. Ta bort de främre monteringsbultarna för oljepumpen. Lossa bultarna för kamkedjan och ta bort kamkedjan.
3

Rengör monteringsytan för kamkedjan lock med en butik trasa och montera en ny packning till locket. Applicera en sträng RTV sealer 1/8 tum breda till oljetrågspackning.
4

Efterdra alla skruvarna för kamkedjan lock till 30 foot-pounds med en momentnyckel. Center packningen på oljetråget och dra åt bultarna för oljetråget till 17 foot-pounds.
5

Coat tätningen för vevaxeln spjäll med litiumfett och montera spjället till vevaxeln. Tryck vevaxeln spjället till vevaxeln med verktyget C-3688 och dra åt fästskruven för vevaxeln spjället till 135 foot-pounds med en momentnyckel. Montera vevaxelns remskiva på vevaxeln med en hylsnyckel.
6

Anslut bränslepumpen med en hylsnyckel och bifoga bränsleledningarna till bränslepumpen. Montera vattenpumpen och servopumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75343.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.