Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en oljepump i en 2.3L 1991 Ford Ranger

Ford Ranger är en kompakt pickup truck tillverkad av Ford Motor Company sedan 1983. Den 1991-modellen har ett val av flera motorer, inklusive en fyrcylindrig, 2.3-liters motor. Oljepumpen cirkulerar olja genom motorn för att hålla den smörjas. Oljepumpen på en 1991 Ford Ranger med en 2,3-liters motorn är på framsidan av motorn och drivs av kamremmen. Saker du behöver
brytjärnet
Hylsnyckelsats
butik trasa
Motorolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel för att hindra dig från att starta motorn oavsiktligt. Demontera kamremmen från dess remskiva och lossa den elektriska kontakten för kamaxeln lägesgivare på kamaxeln.
2

Sätt ett bändjärn genom hålet i oljepumpens kransen för att förhindra den från att vrida. Ta monteringsbulten för oljepumpens kransen med en hylsnyckel och dra ut drevet.
3

Ta monteringsbulten för kamaxel lägesgivare med hylsnyckel och dra ur givaren. Ta bort de fyra monteringsbultarna för oljepumpen och lossa oljepumpen från framsidan av motorn. Kassera packningen för oljepumpen.
4

Rengör anliggningsytorna på oljepumpen packningen med en trasa och smörj den nya packningen med ren motorolja. Installera den nya oljepump och packning och dra åt bultarna för oljepumpen till mellan 90 och 123 tum-pounds med en momentnyckel.
5

Fäst kamaxellägets sensor och vridmoment sina bultar till mellan 45 och 61 tum-pounds med momentnyckel. Montera drevet oljepumpen och dra åt dess bultar till mellan 30 och 40 foot-pounds.
6

Anslut elkontakten till kamaxeln lägesgivare och installera kamremmen. Sätt tillbaka kabeln till den negativa batteripolen med hylsnyckel. Lägg 8 dl motorolja att prima oljepumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74706.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.