Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Justera strålkastare på en Honda Civic DX

Strålkastare som inte är korrekt justerade kan innebära många problem för både föraren och mötande trafik. Om strålkastarna pekar för högt, kan även de låga balkar vara för ljust för mötande trafik. Om strålkastarna pekade åt fel håll kan det vara svårt för dig att se vägen i mörkret. Mekaniker butiker tar ut en avgift för att kontrollera och justera strålkastarna. Lär dig att justera strålkastarna på en Honda Civic DX och åtgärda problemet själv. Saker du behöver
Philips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park på en plan yta. Töm allt ur bilen utom vad som normalt hålls inne i bilen. Har en person nära din vikt sitta i förarsätet för att få bilen så nära som möjligt till normala körförhållanden. Också kontrollera att däcktrycket är rätt tryck innan den planar strålkastarna.
2

Öppna huven och leta reda på horisontell justering indikatorn bakom strålkastarna. Denna indikator är placerad på baksidan av strålkastarhuset på sidan närmast utsidan av bilen. Det ser ut som en serie av bultar och muttrar, men har små kugghjul på det som har samma färg som plasten på baksidan av strålkastaren. Indikatorn bör anpassas till "0." Om indikatorn inte är inriktad på "0" markeringen, använd en Philips skruvmejsel för att vrida skruven på justering växel tills "0" markeringen är i linje.
3

Lokalisera höjdjustering indikator. Denna indikator är placerad nära toppen av baksidan av strålkastaren. Det är ett ljust grönfärgad tub av vätska, liknande en snickare nivå. Bubblan i nivån bör vara i centrum, mellan de två längsta märken på röret. Om bubblan inte ligger i mitten, använd en Philips skruvmejsel för att vrida skruven på växel, som ligger på toppen av strålkastare.
4

Upprepa stegen för den återstående strålkastare, vilket gör dem båda identiska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71104.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.