Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en Northstar Sensor Crank Position

Veven positionsgivare i en General Motors Northstar motorn är en del av sensorer och diagnostiska system som styrs av drivlinan styrmodulen (PCM). Veven lägesgivaren skickar information till PCM om positionen av vevaxeln i förhållande till motorblocket. PCM använder denna information för att avgöra när man ska manövrera särskilda elektroniska komponenter, såsom tändningen. När vevaxelsensor misslyckas, kommer motorn inte att starta. Replacement sensorer finns tillgängliga från Cadillac återförsäljare och lokala bildelar butiker. Saker du behöver
Batteripolen skiftnyckel
3/8-tums Ratchet
10 mm hylsa
Slip-gemensamma tänger
Motorolja
ersätter vevaxelsensor
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonets transmission i parken eller "P" läget. Stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Låt bilen svalna i minst 60 minuter innan du fortsätter.
2

Öppna huven och koppla bort den negativa batterikabeln använder ett batteri terminal skiftnyckel.
3

Lokalisera veven lägessensor på höger sida av motorblocket, ungefär tre inches ovanför oljefilterhuset. Den är tillverkad av svart plast och är ansluten till motorn med en 10 mm bult.
4

Tryck in låsspärren på sensorns elektriska kontakten och dra ur kontakten från sensorn. Ta bort bulten som håller givaren till motorn, med en 3/8-tums Ratchet och en 10 mm hylsa. Grip sensorn med en slip-gemensamma tänger och försiktigt bort det med en vridande /dragande rörelse.
5

Smörj nya vevaxelsensor med en liten mängd ren motorolja. Montera den nya givaren i motorblocket med hjälp av en vridande /driver rörelse. Installera sensorns bulten och sätt tillbaka den elektriska kontakten.
6

Anslut den negativa batterikabeln. Starta motorn och kontrollera att den fungerar ordentligt. Motorn ska starta inom tre sekunder igångdragning och smidigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74844.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.