Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Justera Rochester 2G Carbs

The Rochester 2G förgasaren har två hål, två venturirör och två separata men identiska mätsystem. De två-borrningen förgasaren används normalt på V-8 motorer där varje hål levererar luft /bränsle-blandningen till fyra cylindrar genom en dela insugningsröret. Modellen 2G var utrustad med en manuell choke och användes främst på lastbilar och marinmotorer. Den 2G förgasare var ett populärt val för "Tri-Power" triple bilar förgasaren muskeln i 1960-talet. Rutinmässig justering av 2G förgasaren kan göras utan att ta bort förgasaren och kommer att hålla den i toppskick. Saker du behöver
Platt-mejsel
Maskinist s tvåsocklad fyrkantiga
Spetstång
Wire bladmått som
Varvräknare
Vakuummeter
Show Mer Instruktioner
1

växellådans i "parken" om det är en automatisk växellåda eller "neutral" om den är manuell. Chock ena däcket och dra åt parkeringsbromsen så bilen inte rullar. Ta monteringen luftrenaren och ställ den åt sidan.
2

Lossa tomgång stoppskruven tills gasinmatningsskivorna är helt stängd i förgasaren. Ställ en maskinist s dubbeländad kvadrat till en 1/8 inches och placera den på toppen av den luft som horn, med mätstaven vilar på pumpstången cam. Böj pumpstången med ett par nål-tång tills kammen vilar på änden av torget.
3

Ställ dubbeländad square till 1 tum och placera den på luft horn med mätsticka vilar på tomgång vent cam. Öppna gasspjället tills avluftningsventil bara stängs. Böj tang på pumpen spaken tills kammen precis nuddar måttstock på den dubbla torget.
4

Öppna gasinmatningsskivorna vidöppen och stäng choken. Sätt i en 0,055-tums gauge wire känselspröt mellan choken plattan och väggen av luft horn på förgasaren. Böj tang på gasreglaget för att justera spelet.
5

Vrid båda idle-blandning skruvarna medurs och räkna antalet varv det tar tills de försiktigt sits. Återgå skruvarna till sina ursprungliga positioner genom att vrida dem moturs samma antal varv som det tog att sittplats dem. Om båda idle-blandning skruvar inte justerades till samma belopp som ursprungligen satte dem båda två visar sig vid denna tid.
6

Anslut varvräknare till motorn genom att följa tillverkarens anvisningar. Anslut vakuummätaren till en "fördelare" eller konstant vakuum källa. Starta motorn och ta den till normal arbetstemperatur. Ställ in tomgångsvarvtalet till 850 rpm med idle-speed skruv. Notera avläsningen på vakuummätaren och vända en idle-blandning medurs ett halvt varv och notera förändringen på vakuummätaren. Om vakuumet läsning ökar, vända andra idle-blandning medurs ett halvt varv. Notera avläsningen vakuummätare. Om mätaren fortsätter att klättra, justera varje idle-blandning skruv i en annan kvarts varv. Om motorn snubblar eller vakuumet sjunker när du vrider idle-blandning skruvar medurs, vrid båda skruvarna ut ett halvt varv och observera mätaren behandlingen.
7

Justera tomgångsskruven att upprätthålla en konstant motorvarvtal på 850 rpm tomgång-blandning skruvar justeras. Upprepa steg 5 och 6 tills tomgångsvarvtalet förblir konstant och den maximala vakuum behandlingen uppnås genom att justera idle-blandning skruvar. Se till att varje idle-blandning skruvas in eller ut exakt samma belopp.
8

bort varvräknaren och vakuum mätare. Byt luftfiltret och ta bort hjulet chock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75364.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.