Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur återställa datorn på en 1997 Volkswagen Passat

När det gäller att återställa datorer, många människor tror att du bara kan koppla bort bilens batteri och datorn kommer automatiskt att återställas. Detta är dock inte fallet med moderna fordon och datorsystem, däribland 1997 Volkswagen Passat. I dessa fordon, har motorstyrenheten, eller ECU, ett internt batteri som upprätthåller minnet makt för att hålla reda på alla inställningar, felkoder och andra data. Det korrekta sättet att återställa datorn är att rensa alla data felkoder från sitt minne med ett felsökningsverktyg eller kodläsare. Saker du behöver
Scan verktyget
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn, men lämna tändningsnyckeln i läge "ON". Om du slår av tändningen helt off, kommer skanningen verktyget inte kunna kommunicera med ECU.
2

Lokalisera datalänkanslutningen, eller DLC, under instrumentbrädan nära huven-spärren. Anslut den öppna änden av felsökningsverktyget kabel till DLC. Se till att den sitter ordentligt så att den inte lossnar i mitten av rensa koderna.
3

Slå på Scan Tool och ange all information som den begär. Vanligtvis måste du ange år, märke, modell, växellåda typ, och motorns storlek på ditt fordon.
4

Använd menyknapparna för att navigera till den felkod, eller DTC meny . Varje scan tool, beroende på tillverkaren, har en annan meny layout. Du DTC meny kan kallas något i stil med "koder" eller "felkoder." Hursomhelst, är idén densamma.
5

Välj alternativet för att radera felkoder från ECU minne. Välj "Ja" eller "OK" om Scan verktyget frågar dig om du är säker på att du vill radera koderna. De flesta sökverktygen kommer att be dig här för att undvika misstag rensa diagnostiska data. Koppla bort Scan verktyget när skärmen bekräftar koderna har blivit raderade och datorn återställs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75845.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.