Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar värmeelementet på en 1992 Chevy S10 Blazer

Om du har tillåtit din Chevy Blazer tid att värma upp, men ändå inte känner någon värme i kupén finns det en god chans att du har en felaktig värmeelement. Eftersom värmeelementet ligger mot brandväggen, många mekaniker tar en hel del arbete för denna reparation. Om du vill spara en majoritet av reparation uppskattning, är detta ett jobb som du kan fylla i själv i ungefär en timme. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
stjärnskruvmejsel
Bucket trasor
Shop
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort batterikabeln från den negativa terminal på Blazer batteri. Du måste göra detta varje gång du fyller en reparation på din bil för att minska risken att få en elektrisk stöt.
2

Placera en hink under kylaren och tappa ur kylvätskan ur kylsystemet. Typiskt avtappningspluggen placerad längst ner i mitten av kylaren.
3

Avlägsna kylvätskeslangarna leder från värmeelementet till motorn. Dessa är på motorrummet sidan av värmeelementet. Anslut rören i värmeelementet med en trasa för att minska risken att spilla kylmedel inuti fordonet när du tar bort värmeelementet.
4

Ta fallet värmeelementet inuti kupén. Detta fall ligger under instrumentbrädan, precis till höger om mitten av fordonet. För att göra detta, vrid skruvarna som förbinder locket värmeelementet till kåpan moturs och ta bort dem.
5

Ta stödkonsolerna från värmeelementet och ta bort kärnan från kupén sidan av brandväggen .
6

Installera den nya värmeelementet i brandväggen. Var försiktig när du sätter in rören genom brandväggen så att du inte böjer dem.
7

Montera konsoler och värmeelementet cover. Ersätt alla skruvarna och vrid dem medurs för att låsa.
8

Anslut alla slangar som går från motorn till värmeelementet inuti motorn comparment, fyll kylaren med kylarvätska och återansluta den negativa batteripolen . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74379.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.