Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en Inline bränslefilter

Bränsletankar tätas miljöer med åtgärder för att förhindra skräp och sediment från att komma in en motor. En inline bränslefilter fångar och rensar föroreningar direkt från din bränsle när den går in i tanken. De flesta tillverkare föreskriver inte ett inställt intervall för byte av bränslefilter, men en bra tumregel är att byta bränslefilter när du utför något underhåll på bränsleledningarna eller var 25.000 till 50.000 miles. Processen tar cirka 15 minuter att genomföra ordentligt. Saker du behöver
Slangklämmor
öppen nyckel
Tänger
Bucket
Visa fler instruktioner
1

Avlasta trycket på gasen linjer. De flesta bränsleinsprutning fordon har ett fordon-specifik process för att lindra trycket på bränsleledningarna. Du släpper typiskt en ventil nära luftrenaren eller använda ett specialverktyg för att tvinga bränslet tillbaka in i bensintanken. Fortsätt till steg 2 om du är osäker på ditt fordons särskild process.
2

Place slangklämmor på rad före och efter en skarv i bränsleledningen. Koppla de gemensamma och vinkel båda ändarna av den flexibla ledningen i öppningen på en gas kan. Lossa klämmorna och låta trycket avta i raden. Återanslut leden.
3

Koppla push beslag på bränsleledningarna ansluter till bränslefiltret. Anslutningarna kommer att variera med fordonet, men de flesta använder en push ansluta flik som du tar innan du drar linjen från filtret. Vissa använder en packningsfjäder som hålls på plats med en fjäder lås koppling. Öppna kopplingen och dra de två anslutningarna isär.
4

unbolt bränslefiltret om det är hårt monterad på ramen. Montera det nya bränslefiltret genom att vända på borttagningen.
5

trycksätta ledningarna. Vrid nyckeln till den, och långsamt trycker gaspedalen i golvet tre gånger. Vänta några sekunder och starta bilen. Övervaka nya bränslefiltret för läckor. Stäng av motorn och korrigera eventuella kopplingar som inte var anslutna ordentligt med installationen bör du märka en läcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73355.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.