Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Verktyg för borttagning Locked Skruvar

Rostiga eller dras åt för hårt skruvar kan vara nästan omöjligt att ta bort med en vanlig skruvmejsel. Pushing så hårt du kan fortfarande inte verkar vara tillräcklig kraft för att hålla mejselklingan från att vrida ur skruven slits och i allmänhet göra en hel del skada i processen. Sätt att skruvmejseln bort - det finns ett bättre verktyg för jobbet. Hur Lossa en rostig skruv


Det första steget i ett försök att ta bort en skruv låst på plats av rost är att nå för penetrerande olja. En produkt som Kroil, CRC eller PB Blaster sipprar in i de små utrymmena mellan skruven och rost, börjar att bryta bindningen mellan metallen och rost. Applicera penetrerande olja i god tid för att försöka vrida skruven för bästa resultat.

Istället för att nå för en skruvmejsel för att vrida skruven, nå för en hand-slagskruvdragare och hammare istället. Detta verktyg har en kvadratisk drivänden på vilken en adapter är installerad för att hålla en av flera storlekar och typer av skruvmejselbits som ingår i satsen. För att använda verktyget, välja lämplig bit och installera på verktyget. Sätt sedan in den lite i spåret i skruven och pressa att vrida verktyget i den riktning du vill att skruven ska gå - verktyget kan användas för att dra åt skruvarna samt - och slå upp på verktyget med en hammare . Som alltid när man använder en slående verktyg, skyddsglasögon under denna operation. Applicera rikligt med nedåtriktad kraft, också, eftersom detta hjälper till att hålla lite i kortplatsen och hålla skruven i god form.

Som en sista utväg, är det ibland bra att tillföra värme från en fackla till området om de inblandade ytorna kommer inte att skadas av lågan. Om värme används, vara medveten om att överhettning skruven kan mjuka upp den och resultera i brott när kraft anbringas för att avlägsna skruven Addera om allt annat misslyckas

När det är absolut omöjligt att lossa en fast skruv, är den sista utvägen för att borra skruven ut. Två metoder att göra detta finns tillgängliga. Du kan använda en vanlig borr och försiktigt borra ner genom centrum av skruven. Detta har den största potentialen för att förstöra gängorna i materialet skruven är gängad in i, så en stor omsorg måste vidtas både att välja rätt storlek bit och att centrera hålet. Eller är det bättre val med en vänster bit handborr, som vänder i motsatt riktning mot en vanlig borr. Detta är också samma riktning en skruv vrids för att lossa den. Ofta lossar den värme som alstras av borrningen skruven och borrkronan faktiskt skruvar på fästanordningen ut. Man måste ändå vidtas för att centrera borret i skruven, dock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71634.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.