Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man Aktivera Tire System Pressure Monitoring på en 2005 GM Truck

Den Ringtrycksövervakningssystemet på en 2005 General Motors lastbils består av fyra däck sensorer, en radiofrekvens-mottagare, liksom ett antal moduler som tillsammans inklusive BCM, PCM, och passagerardörren modul, eller PDM. Däcket övervakningssystem aktiveras som standard, men när PDM ersätts Tech 2 Scan Tool måste användas för att aktivera ring-tryck. The Tech 2 är GM: s fabrik scan tool, och det är också det enda scan verktyg som kan återaktivera TPM-systemet. Saker du behöver High Tech 2 Scan Tool
Visa fler instruktioner
1

Slå på tändningen "PÅ" och anslut Tech 2 till fordonets diagnostiska kommunikationsport.
Sida 2

Ström på Tech 2 och välj "Diagnostik" från huvudmenyn. Välj "2005" för årsmodell.
3

Välj "LD Trk, MPV, ofullständig." Välj märke på din bil från menyn, välj sedan kroppstyp.

4

Välj "F2: Chassi," välj sedan
5

Välj "Monitor Tire Pressure," välj sedan "TPM alternativet Aktivera" Lika med eller Under 8600 GVW. ". "Välj alternativet för att aktivera TPM-systemet från" TPM alternativet Aktivera "skärm. Tryck på Exit för att gå tillbaka till TPM huvudmenyn.
6

Välj "Däcktyp /Pressure"-menyn och skriv in ditt däck och tryck informationen. Denna information ligger på dörren dekal på insidan av förardörren. Tryck på Exit för att gå tillbaka till huvudmenyn när du har angett den här informationen.
7

Välj "Lär Sensor läge" från TPM huvudmenyn. Följ instruktionerna på skärmen för att göra det möjligt för PDM lära sensorn platser. Tryck på Exit för att gå tillbaka till huvudmenyn när du är klar. Stäng av Tech 2 och koppla bort den från bilen. Slå på motorn och kontrollera att TPM-systemet är aktiverat och fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75843.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.