Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Instruktioner om hur du byter Generator Bälten

Innan du försöker att ersätta en generator rem, se till att ha routing diagram och rätt ersättning bältet. Det finns ett par olika typer av generator bälten används i dagens motorer, och varje sysselsätter särskilda ersättning förfaranden. Eftersom det finns så många bilar som använder olika typer av motorer, kommer en reparationshandbok för din bil vara till stor hjälp. Den V-Belt och manuella spännaren

Oavsett vilken typ av generator remmen är på din bil, bör du först veta att alla banden drivs av motorns vevaxel.

De äldre stil V-belt system innehöll tre eller fyra bälten --- ibland mer --- som skulle ansluta till varandra i par och sedan till en särskild räfflad position på veven. Remskivorna fick springa förskjutna från varandra för att ge utrymme för varandra.

Många generator V-rem applikationer presenterade en manuell spännare, vanligtvis en Justeringsbulten som du skulle lossna för att lindra spänningen på remmen. Manuell spännare också vanligtvis ett kabelstyrrullen längs generatorremmen som måste lossas för att vingla av remmen från lossade remskivan när tillräcklig spänning är befriad från justerskruven. När du kan få den gamla remmen, kom ihåg att jämföra det med längden på den nya, och sedan ersätta den genom att vända på förfarandet. Den reparationshandbok kommer att låta dig veta den rätta spänningen att anpassa sig till den nya remmen.
Svängbar Generator

En svängande generator kan innehålla en kilrem eller en Serpentine belt. Oavsett vilket band används längs remskivan i växelströmsgeneratorn, är avlägsnande och utbyte av bandet densamma. Du måste lossa en eller flera generator-till-motor bultar (eller ibland en generator-fäste-till-motor anslutning används) och sedan lossa justerskruven på svängkonsolen. Detta gör att du kan vrida generatorn i en riktning och därigenom släppa spänningen på remmen och tillåta avlägsnande och utbyte.
Serpentine Belt och automatiska spännaren

Serpentine bälten blev mycket mer populär i mitten till slutet av 1980. Denna singel-remsystem ormar runt varje remskiva på motorn, som sysselsätter en debut anpassning. När ett fordon har en enda serpentin remsystem, är en automatisk remsträckare närvarande. Denna spännaren använder en spole-fjäder enheten automatiskt tillämpa rätt spänning på remmen. Det kommer att svänga något i en riktning --- vanligen med hjälp av ett speciellt verktyg eller skiftnyckel --- och låt dig glida av remmen från generatorn trissa eller den mest tillgängliga trissan. När bältet är av en trissa, försiktigt låta spännaren att luta sig tillbaka i sitt ursprungliga läge, och sedan ta bort remmen från alla andra remskivor. Varnas att inte alla serpentin bälten och automatiska bältesförsträckare är lätta

att komma åt. En reparationshandbok kommer att ge dig den kunskap du behöver för att utföra jobbet korrekt. I vissa tillämpningar, andra komponenter --- som ett däck och hjul-och stänkskydd --- måste tas bort för att få tillgång till spännaren och generatorn. Vissa fordon som använder serpentin bälten kräver ett motorfäste urkoppling för att ta bort och byta ut remmen. Även sällsynta, är det bäst att vara förberedd innan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71322.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.